RTEÜ 3. Oldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi; akademisyenlerin yanında öğrencilerin de TÜBİTAK’tan almış oldukları projelerle Ar-Ge noktasında büyük başarılar elde ediyor.

EĞİTİM 25.04.2017 08:00:43 21 0
RTEÜ 3. Oldu

Son yıllarda üniversitenin öğretim üyelerinin kurum dışından (TÜBİTAK, IPA, diğer kurumlar vs.) almış oldukları proje sayılarındaki hızlı artış devam ediyor. Ar-Ge ve inovasyon kültürünü benimseyip geliştiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, bu başarıyı öğrencilere de aktarmayı temel amaçlardan biri olarak görüyor.

Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında önemli yapı taşlarından biri olan Ar-Ge kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması kapsamında Lisans düzeyinde öğrencilere proje yazdırmayı ve yürütmeyi benimseyen üniversite, akademisyenlerin danışmanlığında lisans öğrencileri ile yazmış oldukları ve TÜBİTAK’ın desteklediği Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı(2209 A) projelerinde büyük başarı elde etti.

Üniversitenin bir önceki yıl Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı “2209 A” kapsamında TÜBİTAK tarafından 6 projesi desteklenmiş iken bu yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi çok büyük bir başarı göstermiş ve TÜBİTAK tarafından kabul edilerek desteklenen proje sayısı % 350 artarak 21 projeye çıkmıştır.

TÜBİTAK tarafından bu yıl desteklenen projelerde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bütün üniversiteler arasında projesi en çok kabul edilen 3. üniversite olma başarısını elde etti. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI