RTE Üniversitesi’nde Kalite Çalıştayı yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü tarafından “Sosyal Bilimlerde Lisansüstü Eğitim Kalite Çalıştayı” yapıldı.

EĞİTİM 31.10.2014 16:11:49 11 0
RTE Üniversitesi’nde Kalite Çalıştayı yapıldı
Sosyal Bilimler alanında lisansüstü çalışmalarının kalitesinin artırılması için enstitüye bağlı anabilim dallarından toplam 60 öğretim üyesi ve yüksek lisans-doktora öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasında, lisansüstü eğitimin üniversitelerin hayat kaynağı olduğunu ifade ederek, lisansüstü eğitimin nicelik ve nitelik bakımından artırılmasının önemi üzerinde durdu.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Şevket Topal ise, Enstitüyle ilgili sayısal verileri paylaşarak çalıştay hakkında bilgi sundu.

Çalıştayın içeriğine ve ortaya konulan tespitlere uygun bir şekilde hareket edileceğini belirten Prof. Dr. Topal; bu doğrultuda lisansüstü mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılacağını, ayrıca Enstitü bünyesinde yapılacak araştırma, faaliyet ya da etkinliklerde içerik açısından zengin, verimliliğe yönelik, dünya gerçekleriyle yüzleşen ve yarışan kaliteli araştırmalar yapılmasına öncülük edeceklerini ifade etti.

Üç oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda; ilk oturumda lisansüstü çalışmaların mevcut durumu analiz edilerek, sorunlar tespit edildi. Gerçekleştirilen ikinci oturumda, tespit edilen sorunlar çerçevesinde çözüm önerileri ve kalitenin artırılması için yapılabilecekler ortaya konuldu. Üçüncü ve son oturumda ise çalıştay masalarının tespitleri genel kurula sunularak, tartışmaya açıldı. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı