Rize'de gözle görünür bir başarı var.

Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

EĞİTİM 25.02.2016 19:23:39 38 0
Rize

Öğretmenler odasında öğretmen ve idarecilerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerden öğrencilerin durumları, eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

RİZE'NİN GÖZLE GÖRÜLÜR BİR BAŞARI GRAFİĞİ

Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini belirten Vali Yazıcı, 'Bugün de Mehmet Akif Ersoy Ortaokulumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk, siz değerli öğretmen arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutluyum. Sizlerin gayretlerinizi biliyorum. Rize'nin gözle görülür bir başarı grafiği yakaladığını görmekten memnunum. Eğitimde her daim ve her zaman elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermeye çalışıyoruz. Eğitim toplumların en önemli konusudur. İlin eğitim durumunu en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe mutlu oluyorum 'dedi.

ASLA UNUTULMAMALIDIR

Okumanın son derece faydalı olduğunu aktaran Vali Yazıcı, 'Kitap okumaya her daim zaman ayrılması gerektiği unutulmamalıdır. Herkesin mutlaka severek okuyabileceği kitaplar vardır. Bunun için öğrenciler, sevebilecekleri kitaplarla tanıştırılmalıdır. Kitap okuyan kişinin duyguları ve hayal dünyası harekete geçer ve hayata bakış açısı genişler' diye konuştu.
Okul ve velinin de eğitim konusunda önemli olduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, esas işin ağırlığının öğretmenlerde olduğunu da sözlerine ekledi.

KİTAP OKUMA SAATİ

Toplantının ardından Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Okuma saati sonrasında öğrencilerle sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, kendisine yöneltilen sorulara cevap verirken, başarılı olmanın yollarını da anlattı.

YOLUNUZDAN DÖNMEYİN

Vali Yazıcı, öğrencilere birer birer söz hakkı vererek öğrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleği seçmek istediklerini sordu. Birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı 'Hayalleriniz varsa onlara gidin, onu yapın. Hayal edin. Gerçek olmazsa da ulaşmak için çalışmaya devam edin. Cesurca hayal kurun. Elbette engeller çıkacak. Yolunuzdan dönmeyin. Sabırlı olun 'dedi.
ANTRENMAN YAPMADAN…
Başarının tesadüfi olmadığını söyleyen Vali Yazıcı, 'Derslerinize düzenli ve iyi bir şekilde çalışın. Çalışınca, başarılı olmak mümkündür. Onun için bu noktada çalışmalarınıza mutlaka dikkat edin. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Nasıl ki antrenman yapmadan sporda dereceye ulaşamazsanız, kitap okumadan da başarıya ulaşamazsınız ' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı