Rize Yurt sorununu çözüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Rize’deki üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için 2 ayrı bina kiraladı. Kiralanan binalardan 680 kişi kapasiteli olanı kız y

EĞİTİM 26.09.2014 19:23:30 121 0
Rize Yurt sorununu çözüyor.
KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN BAĞDATLI MAHALLESİNDE 680 KİŞİ KAPASİTELİ KIZ YURDU
 
Edinilen bilgiye göre, Rize’de üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılaşması için kredi yurtlar kurumu mevcut binalarının yetersiz kalması dolayısıyla kiralık bina arayışlarına girdi.

Geçtiğimiz günlerde Rize Merkez Bağdatlı Mahallesi’nde 64 dairelik bina kız yurdu yapılması için kiralandı. Binanın öğrenci yurduna dönüştürülmesi çalışmalarının hızla devam ettiği ve yurdun Kurban Bayramından sonra kız öğrencilerinin hizmetine gireceği öğrenildi. Bu yurttan Rize merkezin dışında Çayeli ilçesinde eğitim öğretimlerine devam eden kız öğrenciler de faydalanabilecek.

ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN EKREM ORHON MAHALLESİNDE 322 KİŞİ KAPASİTELİ BİNANIN KİRALAMA PROTOKOLÜ ANKARA'DA İMZALANDI

Rize’de erkek öğrenciler için ise bugün Ankara’da protokol sözleşmesi imzalanan Ekrem Orhon Mahallesi’nde bulunan 40 dairelik 322 kişi kapasiteli bina öğrenci yurduna dönüştürülecek. Binanın öğrenci yurduna dönüştürülmesi çalışmalarının hızla başlatılacağı ve yurdun 2014 Kasım ayı içerisinde hizmete girmesinin planlandığı bilgisine ulaşıldı.

KİRALANAN BİNALARLA RİZE'DE YURT SORUNU KALMAYACAK

Rize’de kiralanan 2 binanın öğrenci yurduna dönüştürülmesiyle öğrencilerin rahat bir nefes alacağı ve 2014 – 2015 eğitim öğretim döneminde Rize’de yurt sıkıntısının kalmayacağı öğrenildi.

Rize Merkezde halen 1695 kız, 1133 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 2828 öğrencinin Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda kaldığı öğrenilirken, kiralanan binaların da hizmete girmesiyle bu sayı kızlarda 2375’e, erkeklerde 1455’e, toplamda ise 3830’a ulaşacak. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı