Rize Valisi Yazıcı Kütüphane'de

Vali Ersin Yazıcı, İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti, öğrencilerle kitap okudu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

EĞİTİM 11.04.2016 07:01:07 15 0
Rize Valisi Yazıcı Kütüphane

Rize İl Halk Kütüphanesi Müdürü Şener Yelkenci'den kütüphane ve çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı'ya ziyaretinde İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve diğer yetkililer eşlik etti.

Süreli yayın bölümü, internet erişim merkezi, ödünç verme bölümü ve kitap okuma salonlarını gezen Vali Yazıcı okuma salonunda bulunan öğrenciler ile bir süre sohbet etti ve ziyarete katılanlarla birlikte kitap okudu.

Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmanın amaç olduğu ziyarette, Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerin İl Halk Kütüphanesinden daha fazla faydalanabilmeleri için kütüphane üye kartı dağıttı.

Kütüphanelerin ve okumanın önemine vurgu yapan Vali Yazıcı, 'Kitaplar ve kütüphaneler toplumun geleceğidir. Okumanın önemli bir parçası olan kütüphaneler, eğitimin de ayrılmaz bir parçasıdır. Öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, kütüphanelerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacı ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Kütüphaneler ve kitaplar insanlığın bilgi birikimini bize taşıyan, bizim her alanda yetişmemizi sağlayan kaynaklar ve hazinelerdir. Kitabın en iyi, en güzel dost olduğunu unutmayalım. Okumaya destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI