Rize Valisi RTEÜ Üniversitesinde Söyleşi Gerçekleştirdi

RTEÜ Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen programda Rize Valisi Kemal ÇEBER öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

EĞİTİM 25.04.2019 13:31:34 41 0
Rize Valisi RTEÜ Üniversitesinde Söyleşi Gerçekleştirdi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Vali ÇEBER, öğrencilere kendini tanıtıp kaymakamlık mesleği ve valiliği anlattı.

Vali ÇEBER, ilkokuldan itibaren hedeflediği mesleğin kaymakamlık olduğunu ve azmederek, bileğinin hakkıyla hayalindeki mesleğe ulaştığını ifade etti.

Sevdiği mesleği yaptığını belirten Vali ÇEBER, “Öncelikle sizlere de sevdiğiniz, hedeflediğiniz işi yapmanızı tavsiye ediyorum. ‘Ben bu işi yapmak için gerekli niteliklere, yeterliliğe sahip miyim ve bu işi hak ediyor muyum?’ sorusunu kendinize sorun ve bu yetileri taşımaya gayret gösterin.” dedi.

Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Vali ÇEBER, “Bu mesleği yapmak istiyorsanız bir çizginiz, duruşunuz, kişiliğiniz olsun ve onu muhafaza edin. Duruşunuzdan asla ödün vermeyin. Öğrencilik hayatınız boyunca derslerinizi takip edin, sınavlarınızı başarıyla verin, üzerine sizi başkalarından farklı kılabilecek ne katabilirseniz katın. Ve bunları yaptıktan sonra çok dua edin.” diye konuştu.

Vali ÇEBER, bu mesleği yapmak ve başarılı olmak için insanları ve memleketini seven bireyler olunması gerektiğinin altını çizdi.

Gerçek mutluluğu ne kadar para kazanıldığı ya da hangi makamda oturulduğunun belirlemediğini ifade eden Vali ÇEBER, “Bir örnekle ifade etmek gerekirse gelişmiş ülkelerde bir çiftçi sabah kalkıp işine gider akşama kadar çalışır ve işi bitince eve gelir. Eve geldiğinde duşunu alıp smokinini giyen çiftçi gidip bir mekânda doktorla oturur ve keyifli bir sohbet eder. Çünkü yaşam standartları birbirine eşittir.” dedi.

Vali ÇEBER, öğrencilere sosyal hayatlarını ihmal etmemeleri gerektiğini de hatırlatarak, “ Benim 2-3 haftalık programım önceden bellidir. Sabah erken saatte kalkıp egzersiz yapmaya çalışırım ardından kahvaltımı yapar ve mesaiye başlarım. Akşam evime geldiğimde aileme olabildiğince zaman ayırmaya çalışırım. Olmazsa olmazlarımdan birisi haftada en az yarım günümü, hastalara, yaşlılara, engellilere ziyarete ayırırım.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden gelebilecek her türlü fikre ve projeye açık olduklarını da belirten Vali ÇEBER, “Çok güzel ve yaşanılabilir bir ülkemiz var. Sizlerin de aileniz ve ülkemiz için çokça çalışıp, gayret gösterip başarılı olmanız lazım.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR günün anısına Rize Valisi Kemal ÇEBER’e Üniversitenin şilti takdim etti.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı