RİZE HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR KENT

BAYRAMDAN ÖNCE BAYRAM TADINI YAŞADILAR.

EĞİTİM 13.10.2013 16:13:13 27 0
RİZE HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR KENT




Çakır Ailesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük bayram tatillerini memleketlerine gitmeden, Rize’de geçirmek isteyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelerek Rize’de üniversite eğitimini sürdüren ve Kredi ve Yüksek Öğrenim Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerin yoğun olarak katıldığı kahvaltıda, mini bir Türkiye mozaiği oluştu.

Vali Çakır, burada yaptığı değerlendirmede; bir taraftan Ülkemiz yaklaşan Kurban Bayramının güzelliklerini yaşarken, bir taraftan da 9 günlük uzun bayram tatili süresince Rize’de kalmayı tercih ederek, tatillerini Rize’de geçirmek isteyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler ile Çakır Ailesi olarak bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Yaklaşan Kurban Bayramının, farklı kültürleri bünyesinde barındıran Türk Halkını daha çok kaynaşmasına vesile olması temennisinde bulunan Vali Çakır; “ Bunun bir göstergesi olarak Rize’nin sıcaklığını, samimiyetini ve halkımızın konukseverliğini göstermek adına bu tatili memleketlerine gitmeden Rize’de geçirmek isteyen öğrencilerimizle kahvaltıda buluştuk. Rize’miz üniversite öğrencileri için tatilde de kalınabilen huzurlu ve sağlıklı bir kent. Bu yönüyle daha sonraki süreçte, daha çok tercih edilen bir üniversite olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizle birlikte, bayram tatilinde, bayramın tadında bir gün yaşamak istedik…

Öğrencilerimizle birlikte, bayramın tatilinde yöresel etkinlikleri de bir taraftan yaşayarak, Çakır Ailesi olarak bayram tadında bir gün geçirmek istediklerini ifade eden Vali Çakır, “Bundan sonraki süreçte gerek Valiliğimizin, gerekse kurum ve kuruluşlarımızın imkanları dahilinde Rize’mizin kültürel ve coğrafi güzelliklerin tatma adına öğrencilerimize yönelik buna benzer etkinliklerimiz olacak. Rize, bu ve benzeri tatil dönemlerinde öğrencilerimize gerekli altyapıyı sunabilecek düzeyde. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizi tercih edilen üniversiteler arasına sokarak gelişim sürecini hızlandırmak adına kurulan bir vakfımız var. Vakıf üyesi olarak, Vakıf Yönetim Kurulumuzun da bu tür organizasyonları önemsediğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Vali Çakır, öğrencilere yönelik yaptığı değerlendirmede ise; “Dünya lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan bir üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını ileride hissedeceksiniz. Buradan sadece diploma alarak ayrılma gayreti içinde olmayın. Kendinizi geleceğe hazırlama adına, yaşadığınız çevreyi tanıma adına faaliyetler gerçekleştirmelisiniz. Bu yönde yapacağınız faaliyetler konusunda ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını gerek staj programları, gerekse kurslar konusunda zorlamalı, bu azim ve kararlılığı göstermelisiniz. Bilmelisiniz ki bu yöndeki faaliyetleriniz esnasında ilgili kurumlar sizin emrinizde olacaktır” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI