Rize Bilimle Renkleniyor III Projesi Gerçekleştirildi

Rize Bilimle Renkleniyor III Projesi Gerçekleştirildi

EĞİTİM 31.10.2018 06:58:01 25 0
Rize Bilimle Renkleniyor III Projesi Gerçekleştirildi

RİZE-RTE Üniversitesi ve Rize Belediyesi işbirliği ile düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında “Rize Bilimle Renkleniyor-III” projesi 20-21 Ekim tarihleri arasında Üniversite Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde yapıldı.

Esas hedefi bilim ve toplum arasındaki bağı sıkılaştırmak olan projenin yürütücülüğünü Üniversitenin Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevil KURT yaptı.

Hedef kitlesi 10-15 yaş grubu olan çocuklara bilimi sevdirmeyi, bilimin gündelik yaşamda kullanımını göstermeyi, çocukların bilimsel farkındalık düzeyini arttırmayı, toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma yeteneğini özendirmeyi ve toplum - bilim arasındaki bağları güçlendirmeyi amaçlayan “Rize Bilimle Renkleniyor III” projesinde RTE Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Sinop Üniversitesinden akademisyenler konuşmacı olarak yer aldı.

İki gün süren proje boyunca, Üniversitenin Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde 11:00-18:00 saatleri arasında hedef kitlede yer alan katılımcılara yönelik alanında uzman öğretim üyeleri tarafından fizik, kimya, biyoloji, stem, bilimin doğası, değerler eğitimi, tasarım vb. konu alanlarına yönelik atölye çalışmaları, bilimsel gösteriler, bilimsel sergiler ve astronomi gözlemleri gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler yaptırıldı.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI