RETÜ’nün Puanlarında Büyük Yükseliş

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin her geçen yıl eğitim öğretim alt yapısı ile AR-GE altyapısı gelişen ve akademik kadrosu güçlenmektedir.

EĞİTİM 6.09.2016 10:06:08 31 0
RETÜ’nün Puanlarında Büyük Yükseliş
Yapılan açıklamalarda; 'Üniversitemizin her geçen yıl eğitim öğretim alt yapısı ile ar-ge altyapısı gelişen ve akademik kadrosu güçlenmektedir. Bunlara bağlı olarak bünyesindeki fakülte ve yüksekokulların puanları da yükselmektedir. 2016 ÖSYS yerleşme sonuçlarına göre Üniversitemizin hem ön lisans programlarının, hem de lisans programlarının puanları gözle görülür oranda artmıştır.
Bu çerçevede 2015 yılında 446 taban puan ile öğrenci alan Tıp Fakültesinin puanı bir yılda 20 puan artmış ve Tıp Fakültemiz 2016 yılında 466 taban puanla öğrenci almıştır. Diş Hekimliği Fakültemizin puanı bir önceki yıl 431 iken bu yıl 456 puana yükselmiştir. Yine aynı şekilde İlahiyat Fakültesinin puanı 20; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğinin puanı 24; Türkçe Öğretmenliğinin puanı 25; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminin puanı 34; Uluslararası Ticaret ve Lojistik programının puanı 23 ve Hemşirelik Programının puanı da 37 artmıştır.
Aşağıdaki tabloda Üniversitemizin Fakülte ve Yüksekokullarında yer alan lisans programlar ile onların 2015 ve 2016 yılı puanları ve puanlardaki artış görülmektedir. Tablo detaylı olarak incelendiğinde Üniversitemizin puanlarındaki hızlı yükseliş gözle görülür oranda ortaya çıkmaktadır.
Üniversitemizin gelişmesine destek veren akademik ve idari personelimiz ile Üniversitemiz Geliştirme Vakfına, Cumhurbaşkanımıza, siyasilerimize, sivil toplum örgütlerine ve her zaman yanımızda olan Rize halkına teşekkür ederiz'.
tablo
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI