Rektör Karaman Akademik Kurul Toplantılarına Katıldı

Rektör Karaman Akademik Kurul Toplantılarına Katıldı

EĞİTİM 28.09.2018 08:40:57 74 0
Rektör Karaman Akademik Kurul Toplantılarına Katıldı

RİZE-2018-2019 Akademik Yılın başlaması dolayısıyla Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yapılan Akademik Kurul Toplantılarına Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN da katıldı.

Toplantıların ilki Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Dekan Prof. Dr. Fatih SEYİS ve akademik personel katıldı.

Bir diğer Akademik Kurul Toplantısı ise Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda gerçekleşti. Toplantıya, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder DİLEK ve öğretim üyeleri katıldı.

Gerçekleştirilen Akademik Kurul Toplantılarında birer konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, öncelikle 2018-2019 Akademik Yılı’nın tüm akademik ve idari personel ile öğrenciler için hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

Üniversitelerin insan yetiştiren ve toplumdaki nitelikli bireyleri oluşturan kurumlar olduğunun altını çizen Rektör Karaman, “Önce üniversiteler kalkınacak, donanımlı bireyler yetiştirecek ki ülkemiz de kalkınsın. Amacımız ülkesiyle, geçmişiyle, medeniyetiyle, tarihiyle, kültürüyle barışık ve aynı zamanda yeniliğe açık, geleceğe yön vermek isteyen, dünyaya açık hedefleri olan, değişime ayak uyduran gençler yetiştirmektir. Bu doğrultuda bizler sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.” dedi.

Karaman, Üniversitemizin, kuruluşundan itibaren geçen kısa zamanda hem fiziki altyapı hem akademik kadro hem de öğrenci anlamında önemli gelişmeler gösterdiğini, birlikte kurulduğu üniversiteleri geçtiğini, akademik performans ve başarı açısından 107 devlet üniversitesi arasında 43. sırada, devlet ve vakıf dâhil 200 civarındaki üniversite arasında ise 50. sırada yer aldığımızı, bu başarıda akademik ve idari personelimizin özverili çalışması ile RTEÜ Geliştirme Vakfı’nın desteklerinin çok etkili olduğunu belirtti.

2018 YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz kontenjanlarının yüzde 90 oranında dolduğunu, bir önceki yıla göre puanların yükseldiğini, üniversiteye yerleşen 800 öğrencinin ilk tercihinde, 1842 öğrencinin de ilk beş tercihinde RTEÜ yazdığını ifade eden Rektörümüz, bu şekilde tercih edilen üniversite olmanın RTEÜ olarak kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Yeni dönemde eğitim öğretimin kalitesi için çalışacaklarını, Üniversitemizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için tüm personelimizle birlikte gayret edeceklerini belirten Rektörümüz, “Üniversitemiz 1070 akademik, 780 idari personel ve 20 bin öğrencinin ortak paydasıdır. Herkes bu şekilde hareket etmelidir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminin analizlerinin yapılarak yeni yol haritalarının çizildiği Akademik Kurul Toplantılarında, 2018-2019 Akademik yılı içerisinde yapılması amaçlanan çalışmalar da ele alındı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI