Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi TSE´den Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi TSE´den Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

EĞİTİM 24.12.2019 14:56:35 43 0
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi TSE´den Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

Vali Kemal Çeber’in katıldığı törenle, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin tarafından “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi” verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve TSE Başkanı Adem Şahin konuşma yaptılar.

Kalite yönetim sistem belgesinin yeni sorumluluklar getirdiğini belirten RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasında, “Bugün üniversitemiz kendi misyon ve vizyonuna uygun olarak özgün, bilgi üretiminde yetkin, etkin bireyler yetiştirmesi ve topluma hizmet etmek anlamında kararlılık içerisinde çalışmasının neticesinde çok önemli bir belgeyi almaya hak kazanmıştır.

Bu anlamda bizim Türk Standartları Enstitüsü ile olan birlikteliğimiz esasında; TSE ile öncelikle bilgilendirme toplantıları ardından daha kurumsal ve uygulamaya yönelik iş birlikleri ile ciddi adımlar attık. Personelimizin hemen hemen yarıdan fazlası TSE ile ortak yürütülen programdan geçmiş oldu ve çok değerli belgeler aldılar. Bu alt yapı bizi çok verimli bir geleceğe hazırladı.

İç denetim birimimiz her şeyden önce diğer kurumlara örnek olacak şekilde kendi denetimini yapan, denetim sonuçlarını izleyen bir sistem geliştirdi. Bu güzel çalışmalar Üniversitemize kalite değerlendirmesinden başarı ile çıkma ödülü getirdi. Bugün “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi”ni alma gururunu yaşıyoruz. Bu belgenin bir sonuç olmadığını esasında bir sorumluluk olduğunu da biliyoruz. Bu sorumluluk bilinci ile kendi hedeflerimize uyacak şekilde amaçlarımızı kurumun yapısına ve felsefesine uygun olarak belirleyen, bu amaçlara bizi ulaştıracak faaliyetler bütününü ortaya koyan bir çalışma sistemi içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Törende TSE ile ilgili bir sunum yapan TSE Başkanı Adem Şahin, “ Türk Standardları Enstitüsü ülkemizin Milli Standart Kuruluşu olması hasebiyle İSO standartlarını ve bölgesel standart kuruluşu olarak da CEN-CENELEC standartlarını ülkemize transfer eden ve bu standartlarda da bizatihi bulunarak ülkemizin değerlerini bu standartlara işlemeye çalışan önemli bir milli kuruluşumuzdur.”dedi.

Sunumun devamında, TSE ‘nin Kuruluşu, Üyesi Olduğu Kuruluşlar, Görev ve Faaliyetleri, Teşkilat Yapısı ve Temsilcilikleri, İştirakleri, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Yüksek Öğretim Alanında Avrupa Kalite Güvence Standartları ve Kuralları, Bu Kuralların Ana İlkeri, İç Kalite Güvencesi Kapsamı, Dış Kalite Güvencesi Kapsamı, Kalite Güvence Ajanslarının Oluşturulması, Yüksek Öğretim Alanında Milli Kalite Güvencesi ve Yüksek Öğretim Kalite Kuruluş Yönetmeliği, Yüksek Öğretim Kurumu Eğitim ve Belgelendirme Amacı ile Kullanılan Yönetim Sistemi ve Standartları ve Yüksek Öğretim Kurumunda Yönetim Sistemi Uygulamalarının Sağlayacağı Faydaları içerir açıklamalarda bulunan TSE Başkanı Şahin, eğitim kurumlarının kaliteyi farkındalık olarak öğrencilerine aktarmasının önemine değindi.

Konuşmaların ardından Vali Kemal Çeber ve RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından TSE Başkanı Adem Şahin’e RTEÜ adına Şilt verildi.

Vali Kemal Çeber ve TSE Başkanı Adem Şahin tarfından RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karamana “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi” ve TSE Bayrağı takdim edildi.Tören toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı