RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ZİYARET

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ZİYARET

EĞİTİM 19.12.2018 15:21:32 21 0
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ZİYARET

RİZE-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden bir kısım Öğretim eleman ve öğrencileri, 1919 yılında Erzurum’da toplanan ve Erzurum Kongresi’nde Rize Delegesi olarak katılan, Gençağaoğlu Abaza Hafız İsmail Hakkı (GENÇ) bey’in kızı Kamuran Genç Hanım’ı ziyaret ettiler.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zehra Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Kul, Öğr. Gör. Zübeyir Uzun, Öğr. Gör. Muhammet Yıldız ve Tarih Topluluğu öğrencilerinin katıldığı ziyaret samimi bir sohbet havasında gerçekleşti.

92 yaşındaki Kamuran Genç Hanım, babasının Erzurum Kongresi’ne ilişkin hatıralarını ve Cumhuriyet’le ilgili gençlik anılarını öğrencilerle paylaştı. Ayrıca tarih bölümü hoca ve öğrencilerinin soruları çerçevesinde Rize’nin eski durumuna, Tek Parti ve Demokrat Parti dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erzurum Kongresi’ne Rize delegesi olarak katılan Abaza Hafız İsmail Hakkı Efendi 1883-1941 yılları arasında yaşamıştır. Trabzon Muhafaza-i Hukuk-ı Milliye Cemiyeti’nin Rize şubesini temsilen Erzurum Kongresi’ne katılan İsmail Hakkı (Genç) Bey kongrenin başarılı çalışmalarından sonra kongre sonunda ilan edilen Kongre Beyannamesi’ni imzalamıştır. Cumhuriyet’in kuruluşu sonrası Davavekilliği (avukatlık) yapan İsmail Hakkı Bey 1941’de vefat etmiştir.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı