Prof. Dr. Havva TUNÇ, RTEÜ’de AB Hukukunu ve AP’yi Anlattı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen konferansta İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva TUNÇ “Avrupa Birliği Hukuku ve Avrupa Birliği Par

EĞİTİM 30.10.2014 19:23:02 90 0
Prof. Dr. Havva TUNÇ, RTEÜ’de AB Hukukunu ve AP’yi Anlattı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programa, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklâl Yaşar VURAL ile Prof. Dr. Orhan KARSLI, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil DUYMUŞ, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN, Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza SANDALCILAR, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Roma Anlaşması ile kurulan Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu’nun yapısı hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Havva TUNÇ, AP’nin her üye ülkenin parlamentosundan bağımsız, halkların doğrudan oylarıyla oluşan milletvekillerinden teşekkül ettiğini söyledi.

Ortak politikaların ve bütçenin oluşmasında etkili ve yetkili olan Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekili sayısının başlangıçta 142 iken bugün 751’e ulaştığını ifade eden Prof. Dr. Havva TUNÇ, 22 Mayıs 2014’de sekizincisi yapılan Avrupa Parlamentosu seçimi ve bu seçimin sonuçlarını da katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, Avrupa Birliği’ni anlamak için, Avrupa Parlamentosu seçiminin üye ve üye olmayan ülkeler üzerindeki etkisini bilmek gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin AB ile ilgili sürecinden de söz ederek Avrupa Birliği’ne tam üye olmak isteyen Türkiye için Avrupa Parlamentosu seçiminin anlamının çok daha önem taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Havva TUNÇ : “Türkiye, AB sürecinde üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getiriyor, getirmeye de devam edecek, tam üye olunca üye ülkelerin faydalandığı tüm haklardan aynı şekilde yararlanabilecek.” dedi.

Konuşmasının sonunda ise Prof. Dr. Havva TUNÇ, Avrupa Birliği’nde Avrupa Parlamentosu seçimleri sonuçlarına göre muhafazakâr ve milliyetçilik akımlarının ağırlık kazanmasıyla beraber Türkiye'nin tam üyeliğinin bundan sonra daha da zorlaşacağını söyledi.

Katılımcılardan yöneltilen soruların yanıtlanması ile sona eren konferansta Prof. Dr. Havva TUNÇ’a katkıları dolayısıyla üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklâl Yaşar VURAL tarafından şilt takdim edildi.



 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI