Pazar'da öğrenciler başkanlarını seçti

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu öğrencileri seçimlerini yaparak konsey başkanlarını belirlediler.

EĞİTİM 15.10.2014 16:29:57 35 0
Pazar
 Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ve Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören öğrenciler sandık başına giderek Konsey Başkanları için seçim yaptılar.
Buna göre; 

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Konsey Başkanı olarak Bahçe Bitkileri Bölümü Öğrencisi Rıdvan Yıldız'ı seçtiler.

Pazar Meslek Yüksek okulu öğrencileri ise Organik Tarım bölümü öğrencisi Abdurrahman Karahan'ı Öğrenci Konseyi Başkanı seçtiler.

Konsey Başkanları adına Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanı Abdurrahman Karahan yaptığı açıklamada;

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Meslekyüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programını 2014/2015 Güz Yarıyılında kazandım. Yapılan Öğrenci Konseyi Seçiminde hem Organik Tarım Programı hem de Yüksekokulumuzun Öğrenci Temsilcisi olarak seçildim. Bir Pazarlı olarak Yüksekokulumuzun daha da ileriye gitmesi için gerekli olan çalışmaları öğrenci temsilcisi olarak yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

                Daha önce de ilçemizde bulunan Yüksekokulumuz ve daha sonra kurulan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi sahibi idim. Yüksekokulumuza kayıt yaptırdıktan sonra daha da detaylı olarak tanıma fırsatını buldum.

                İlçemizde bulunan gerek Yüksekokulumuz, gerekse Fakültemizin kayıt yaptıran öğrencilerimize gerekli olduğu şekilde mezuniyetlerine kadar ihtiyaç duyacakları bilgi, becerdi ve donanıma sahip öğretim elemanlarının bulunduğuna şahit oldum. Derslik ve uygulama alanlarının  günümüz itibariyle yeterli olduğu görünmekle beraber, ilgili birimlerde bölüm/program sayıları ile birlikte öğrenci sayısının artmasıyla beraber daha da artırılması gerektiği izlenimini edindim.

                Kısa sürede hem Yüksekokul hem de fakültemizin bölgemize hitap ettiğini vurgulamak isterim. Çünkü bölgemize en yakın Ziraat Fakültesinin biri Ordu ilimizde, diğeri Erzurum ilimizdedir. Yüksekokulumuzda bulunan Organik Tarım ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programları ve Fakültemizde bulunan Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümleri yöremizin bitkisel üretim ve doğal florasına hitap eden ve güncelliğini koruyan bölümlerdir.

                Bir Pazarlı olarak dikkatimi çeken bir husus da Pazar halkının maalesef ilçelerinde bulunan adı geçen üniversite birimlerden bihaber olmalarıdır. Türkiye de belki de aynı ilçe hem fakülte, hem de Yüksekokulu bulunan tek ilçeyiz. Fakülte ve Yüksekokul bulunan diğer ilçelere baktığımızda yerel halkın bu birimlere daha fazla sahip çıktığını görmekteyiz.

                Diğer bir husus, ilçemizde erkek öğrenci yurdunun bulunmamasıdır. Öğrenciler ile yaptığım görüşmelerde ortaya çıkan eksikliklerden birisi budur. Diğeri, kampus alanına maalesef ulaşım sorunu bulunmaktadır. Bu da özellikle erkek öğrenci çekme bakımından bir dezavantaj olarak karşımızda çıkmaktadır.İlçemizde mevcut derneğimizin ne kadar fedakarca çalıştığını öğrenci değilken biliyordum.Öğrenci olunca da öncelikle öğrencilerimizden,benden önceki temsilcimizden ve öğretim üyelerimizle de yaptığım görüşmelerden de yakından şahit oldum.Bundan böylede uyumlu bir şekilde çalışacağız.

                Öğrenci Konseyi Temsilcisi olarak öğrenim gördüğümüz birimlerin daha da ileriye götürülmesi için yapılması gereken ve üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz'dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI