Pazar’da İlk kez düzenlendi

Pazar’da İlk kez düzenlendi

EĞİTİM 28.05.2019 08:14:50 27 0
Pazar’da İlk kez düzenlendi

PAZAR-Pazar'daki ortaokulların katılımıyla Mehmet Akif Pirim Spor Salonunda 2023 Eğitim Vizyonuna hazırlık “Kodlama Festivali” gerçekleştirildi.

Kodlama Festivaline Kaymakam Ayhan Terzi, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Kaymakam Refiki Osman Acar, okul ve kurumların müdürleri STK temsilcileri ile öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Festivale katılanlar tarafından açılış kurdelesi kesildi. Bilgisayar oyunlarının yanı sıra günlük hayatı kolaylaştırabilecek birçok projenin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.

Stantlar tek tek gezildi. İlgi ve özenle hazırlanan Projeler hakkında Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve beraberindekiler öğrencilerle sohbet ederek bilgiler aldı.

KODLAMA NEDİR?

Ülkemizde “Kodlama okuryazarlığı” kavramını yaygınlaştırmayı ve kodlamaya gönül veren kitleleri bir araya getirmeyi amaçlayan kapsamlı bir kodlama organizasyonudur. Festival; bilişim teknolojilerinin hayatımızın her anına dahil olduğu günümüzde, kodlama teknolojilerinin gelişimini sürdürmesinden hareketle, geleceği kodlamanın şekillendireceği öngörüsünden yola çıkarak hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda, kodlamanın öneminin kitlelerce kavranabilmesi ve her yaştan bireyin kodlama eğitimine erişebilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI