Pazar’da Her Dalda Kurs Eğitimi Veriliyor.

Pazar’da Her Dalda Kurs Eğitimi Veriliyor.

EĞİTİM 30.11.2019 10:06:55 114 0
Pazar’da Her Dalda Kurs Eğitimi Veriliyor.

Ali Akyıldız

PAZAR-Pazar Halk Eğitimi Merkezi 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde açılması düşünülen kursların neler olabileceğine dönük çalışmalar yaptı. Buna göre hangi meslek grubunda bilgi ve beceri sahibi olmak isteyenlere kurslar açıldı.

Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Celil Çakıroğlu yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi.

'Pazar Halk Eğitimi Merkezi 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde açılması düşünülen kursların neler olabileceğine dönük çalışmalar yaptık. İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı, kişisel istekler, istihdama yönelik alan ve sahaların bilinçli olarak tespiti için çeşitli kurum ve kuruluşlarla birebir görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler ışığında kurumumuzda kurslar açıldı ve devam ediyor” dedi.

Pazar Halk Eğitimi Merkezi olarak 2019 Ekim ayından itibaren kurslarımızı açmaya başladıklarını söyleyen “ Çakıroğlu “Kurslarımız el sanatları alanı, Spor alanı, yiyecek hizmetleri alanı, turizm alanı, mesleki ve teknik kurslar olmak üzere çeşitli barajlarda kursları açmaya başladık” diyerek sözlerini ifade etti.

Çakıroğlu “Binamızda Rize bezi Feritiko, yöresel kilim dokuma, aşçı yardımcısı ve çırağı, tur animatörlüğü, bilgisayar, ön büro elemanları yetiştiriciliği, el sanatları, giyim, çocuk giyimi, sokak giyimi adında açılan kurslarımız açtık. Ayrıca sportif branşlarda çocuk futbolu, plates, aerobik, voleybol, judo, karate, branşlarında da kurslarımız açtık “ diyerek sözlerini tamamladı.

Ayrıca Çakıroğlu “Kursların Haziran ayı ortalarında sona ereceğini, gençlerin spor kurslarının ise devam edeceğini açıkladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı