Pazar’da Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Her Geçen Gün Gelişiyor

Pazar’da Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Her Geçen Gün Gelişiyor

EĞİTİM 18.05.2017 14:35:26 249 0
Pazar’da Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Her Geçen Gün Gelişiyor

Kaçkar53.com (özel)

Pazar tarihi ve kültürü ile ilklerin kentidir.Pazar'da kurulan Meslek Yüksek Okulu,Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Pazar için olduğu kadar bölgemiz içinde çok önemlidir.Bazı eksiklikler ki,her okulda azda olsa bulunur.Bunları söz konusu etmeden öncelikle Pazar halkının ve  Rize'nin bu güzide okula sahip çıkması gerekir.Fakülte ve Yüksek Okul olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.Kaçkar53.com olarak bu yazımızda sizlere okul hakkında bilgiler sunacağız.Daha geniş bilge almak isteyenlerin ise, okulu ziyaret ederek bir yandan tanıma,diğer yandan da yapılan çalışmaları yakından görme imkanına kavuşacaktır.

Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (Pazar) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi 2012 yılında kuruldu. Fakültede “Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji ve Tarla Bitkileri Bölümleri” olmak üzere 4 bölüm bulunmaktadır.

Tarla Bitkileri ve Bahçe Bitkileri bölümlerinde 2013 yılından itibaren eğitim öğretim devam etmektedir.

 Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde, Pazar Meslek Yüksekokulu ile ortak kullanılan Bitki Analiz 1(), Bitki Analiz (2), Doku Kültürü, Pomoloji, Moleküler Genetik, Toprak Analiz, Sitoloji ve Sitogenetik Laboratuvarları olmak üzere toplam 7 adet laboratuvar mevcuttur. 

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde meyve fidanları, sebze fideleri, süs bitkileri üretiminin yanı sıra, eğitim öğretime devam edilmekle birlikte bilimsel projeler ve çalışmalarda hızla devam etmektedir. Fakültede: Kamelya, Açalya, Sarıçiçekli Yasemin, Karışık Baston Gül, Sarmaşık Gül, Abelia Güzellik Çalısı, Spiraea Öaponica, Vangelya, Ortanca, Altuni Taflan, Taflan, Lale,  Biber Fidesi, Patlıcan Fidesi, Karpuz Fidesi, Domates Fidesi, Kivi Fidanı, Kivi Meyvesi, Kokulu Üzüm Fidanı, Karayemiş Findanı, Mavi Yemiş Fidanı, Kivi Meyvesi gibi ürünler üretilip satılmaktadır.

Ayrıca Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde Serbest Gezinmeli Tavuk Çiftliği kurulmuş ve serbest gezinmeli tavuk yumurtası üretimine ve satışına da başlanmıştır.

Fakültede 7 Öğretim Üyesi, 6 Araştırma Görevlisi ile toplam 13 akademik, 2 idari personel ile birlikte 10 şirket personeli görev yapmaktadır.

Pazar Meslek Yüksek Okulu

Aynı yerleşke içinde 2008 yılında kurulan ve eğitim öğretime devam eden Pazar Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.

 Pazar Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüne bağlı Organik Tarım Programı ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı olmak üzeri 2 programda eğitim öğretim devam etmektedir.

1 Öğretim Üyesi, 3 Öğretim Görevlisi, 3 idari personel, 8 güvenlik görevlisi ve 15 İşkur personeli Meslek Yüksekokulunda görev yapmaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (Pazar) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Pazar Meslek Yüksekokulu;  İnsan merkezli eğitim-öğretim faaliyetleriyle milli ve manevi değerlerini özümsemiş nitelikli bireyler yetiştirmek, kaliteli  hizmet sunmak, araştırma faaliyetlerini evrensel standartlarda yürüterek bölgenin ve ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkı sağlamak birlikte, bilim ve teknolojik alanda rekabet gücüne sahip, ulusal ve uluslar arası düzeyde öğrenciler tarafından tercih edilen, alanında özgün araştırmalarıyla tanınan, saygın bir fakülte ve Meslek Yüksekokulu olmak amacıyla bilimsel çalışmalarına, eğitim ve öğretimine devam ederek özelde Pazar İlçesi olmak üzere genelde Rize ve bölge iller ile birlikte ülkemize katma değer sağlamaktadır.

Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığını Prof.Dr.Fatih Seyis yürütmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI