Pazar'a 80 kişilik ek kontenjan hakkı!

Toplam 80 ek kontenjanın açılması fakülte ve yüksekokulda sevinçle karşılandı.

EĞİTİM 24.09.2013 10:32:32 13 0
Pazar



Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis kouyla ilgili yaptığı açıklamada, '2013–2014 eğitim öğretim yılımız Pazar’ımız, yüksekokul ve fakültemiz için hayırlı olsun. Bilindiği üzere yüksekokulumuzda aktif olan 2 bölüm var. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Organik Tarım bölümleri. Fakültemizde de Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri bölümleri var. Meslek Yüksekokulumuzda iki bölüm için 30’ar kontenjan açılmıştı. TAB’a 18, Organik Tarım Bölümüne de 13 öğrenci kayıt yaptı. Fakülte için de Tarla Bitkilerine 22, Bahçe Bitkilerine de 10 öğrenci kayıt yapmış bulunmaktadır. Bugün itibariyle de ÖSYM ek kontenjanları açıkladı. Bu rakamlara göre de Tarla Bitkilerine 19 ve Bahçe Bitkilerine 31, TAB’a 13 ve Organik Tarım bölümüne de 17 öğrenci daha yerleşebilir. Bu bölümlerimiz için ek kontenjanlar açık. Bizim de talebimiz bu bölümlere sahip çıkılmasıdır. Çünkü ikinci bir haktır, üniversiteli olmak için güzel bir fırsattır. Bu hafta içerisinde öğrencilerimiz tercihlerini yapabilirler.' dedi.

İHA Pazar Muhabiri  Hızır Tonyalıya verdiği demeçte ;

Okulun potansiyeli ile ilgili açıklamalarda da bulunan Prof. Seyis, “Öğrencilerimiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine geçiş yapabiliyorlar. Bunun yanında da YÖK’e, Fakültemiz adına, önümüzdeki yıl, 3 yeni bölüm için bir talebimiz olacak.  YÖK’ten geçtiği zaman eğitimimiz daha fazla öğrenciyle devam edecek. Bu da Pazar için bir hareketlilik sağlayacak. Bu yıl ki kayıt oranına bakıldığında beklentilerimize yakın ve üzerinde bir talep oldu. İlk kez öğrenci alan bir fakülte olmamız hasebiyle rakamlar, özellikle Tarla Bitkileri için beklentilerimizin üzerinde. Bahçe Bitkileri bölümünün de ek kontenjanlarla dolmasını ümit ediyoruz. Çünkü burası çay bölgesi ve daha çok bahçe bitkilerine hitap ediyor; meyvesi, sebzesiyle. Buralara öğrencilerin yönlenmesinde fayda var. Zaten yüksekokulumuzun iki bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Organik Tarım, Türkiye’de popüler olan bölümler. Önümüzdeki 10 yıllarda da Türkiye tarımını yönlendirecek bölümlerdir.' şeklinde konuştu

KAYITLAR 25 - 30 EYLÜL'DE

Bu arada konuyla ilgili ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla (Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır.) veya İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2013-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ÖSYS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

2013-ÖSYS Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu 23-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce 25 Eylül 2013 tarihinde ÖSYM'nin İnternet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI