Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı

Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı

EĞİTİM 1.11.2018 07:12:44 107 0
Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı

PAZAR-Pazar İlçesi Necat Sağbaş Anadolu Lisesi 'nce hazırlanan ve üç gün boyunca gerçekleştirilecek “Pazar’da Bilime İlk Adım' Tübitak 4007 Bilim Fuarının açılışını Kaymakam Ayhan TERZİ ve beraberindekiler yaptı.

Açılış öncesi Kimya öğretmeni Tuğba Aşık ve Edebiyat öğretmeni Ulaş Türkan tarafından kimyasal maddelerle gösteri Gerçekleştirildi.

Deney öncesi öğretmenler izleyicilere ' umarım bu deneyden sonra salonu terk etmek zorunda kalmazsınız' dedi.Deneye geçilip Pamuk ve bez üzerinde kimyasal karışımlarla tutuşturulup ateş yakılınca duman önce sahneyi, daha sonra salonu sarmak üzere iken Kaymakam Terzi ve salondakiler diğer deney salonlarını ziyaret etmek üzere ayrıldılar.

Gösteri sonrası parfüm yapımı, geometrik şekillerle resim çizimi, karekod uygulaması gibi projeleri tek tek inceleyen ve görevli öğretmelerden bilgi alan Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve beraberindekiler, projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Tübitak tarafından onaylanan 118B761 numaralı 4007 projesi kapsamında 8 öğretmenin katılımı ve 16 atölye çalışması sonucunda 900 öğrenciye ulaşılması hedeflenen proje ile öğrencilerin tüm etkinliklere aktif olarak katılması ve bilimsel birçok süreci birebir yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI