Pazar Eğitimde çıtayı yükseltti.

Pazar Eğitimde çıtayı yükseltti.

EĞİTİM 24.09.2018 13:11:27 441 1
Pazar Eğitimde çıtayı yükseltti.

Lütfi Kobal

PAZAR-Pazar Fen Lisesi, hazırlamış olduğu proje ile Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte olan 'ERSASMUS+PROĞRAMI OKULLAR ARASI DEĞİŞİM FAALİYETLERİ Projeleri' yarışmasını kazanarak 34.840.00 Euro hibe ödülünü kazandır” dedi.

Okul Müdürü Kamil Görmüş, “”Bu proje öncelikle Türkiye’nin daha sonra Rize ve Pazar’ın tanıtımı açısından büyük bir fırsat olacaktır “ dedi.

34.840.00 Euro Ödülü kazanan Projeyi Müdür Başyardımcısı Bedii Sancak, Okul Müdürü Kamil Görmüş ve İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Muazzez Tikbaş hazırladı.

Proje Koordinatörü Muazzez Tikbaş yaptığı açıklamalarda;

KA2-201 Geliştirmeye yönelik Okul Eğitimi Karma Stratejik Ortaklıklar projesi ile, yenilik ve iyi uygulama değişimi için, iş birliği ana eylemi altında yer alan bu faaliyette, Kurumsal, Yerel, Bölgesel ya da Ulusal veya Uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi veya uygulaması amacıyla, program üyesi Ülkelerin eğitim kurumları arasında ortaya koyulan stratejik projeler desteklenmektedir. Bu proje sadece okullar arasında uygulanmaktadır. Bu projede Öğretmen ve Öğrencilerin hareketlilik faaliyetleri desteklenerek, Kurumsal ve Uluslararası kapasitelerinin artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, Avrupa Birliği projeleri, kültürel etkileşim, başarı ve kişisel gelişim için gereklidir. Farklı kültür, farklı dil ve etkileşimin sağlanması, yeni ufuklar geliştirilebilmesi için çocuklarımıza Avrupa Birliği programlarından yararlanma fırsatı verilmelidir. Bu proje içinde 4 ayrı ülke ile bir ortaklık oluştu. Bu Ülkeler Polonya, Makedonya, Romanya ve Litvanya’dır. Proje 2 yıl boyunca devam edecek. Projede, Demokrasi ve Eşitlik konusu işlenecektir. Ana amaç, okullarda nefrete yer vermeyen, eşitlikten yana olan, hangi etnik guruptan olunursa olunsun, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapılmayan, hoş görünün ön planda tutulduğu bir eğitim sistemini çocuklara aktarmak, öğretmek ve onlara bu düşünceyi kabullendirmektir.4 ülke gezip ve dolaşılacaktır. Farklı Ülkelerde elde edilen projelerin paylaşılması, Ülkeler içinde yapılan araştırmalar, ortaya konulan yeni gelişmelerin yaygınlaştırılması ve tanıtılması için Avrupa Birliği projelerine ihtiyaç vardır. Ayrıca kültürel farklılıktan doğan ortak sorunlara çözüm bulmak, ortak zekâyı daha iyi kullanarak, eğitim ve öğretim kalitesini artırmak, gelişen teknoloji ve bunları öğrenme metotlarını ülke içinde ve ülkeler arasında yayılmasını sağlamak için projeler yürüttük ve bunlarda başarılı olduk. Üretilen bu proje ile birçok öğrenciye yeni ufuklar açılacaktır. Bizim de amacımız budur. Her Ülke 24 öğrenci ile katılacak. Bu öğrencileri 4 ülkeye böleceğiz yani 6 öğrenci ile Ülkelere gidilecek. İlk olarak Polonya’ya sonra Makedonya’ya, daha sonra Romanya’ya, son olarak da Litvanya’ya gidilecek. Tüm masraflar için 34.840.00 Euro hibe yardımı aldık, Bu parayı Avrupa Birliği karşılıyor. 2 veya 3 öğretmende öğrencilere eşlik edecek. Duruma göre 6 olan öğrenci sayısı artırılabilir. Projemizin ana başlığı 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh “olacaktır. İlk toplantı Ülkemizde olacak. Bu toplantı, Kasım ayı sonu, Aralık ayı başı gibi gerçekleşebilir. Ortak üç Ülke ile görüşmelerimiz devam ediyor. 2 yıl boyunca 4 Ülke dolaşılacak. İlk olarak öğrenciler değil de, Öğretmenler ve katılımcılar gelecek önce onlar ile görüşülecek, sonra öğrenci heyetleri gelecek. Bu proje için daha öncede başvurmuştuk, projemiz ulusal ajansa gitti ancak kabul görmemişti. Nasip bu yılmış. Ayrıca K 1 Projemizde var onun üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje için çok çalıştık ”dedi.


Anahtar Kelimeler:
Latif Yüksel
24.09.2018 13:57:45
Değerli hocalarım , Pazarımıza ve ilçemiz eğitim camiasına yapmış olduğunuz bu güzel hizmetinizden dolayı sizleri tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı