Özel güvenlikçiler konusu gündeme geldi!

Üniversitelerde görev alan 14 bin 352 personel bulunduğunu bildirdi..

EĞİTİM 29.08.2013 19:24:24 15 0
Özel güvenlikçiler konusu gündeme geldi!




İçişleri Bakanı Muammer Güler, emniyet hizmetleri sınıfı içinde, 'koruma memurluğu' statüsü oluşturacaklarını belirterek, 'Meclis açıldığı zaman bunu gündeme getireceğiz. Bunlar sadece bina, tesis ve özel yerlerin korunmasının ötesinde statlarda, üniversitelerde de görev alabileceklerdir' dedi.

Güler, Gürcistan İçişleri Bakanı Irakli Gharibashvili ile görüşmesi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, koruma memurlarının polisliğe geçirilmesiyle ilgili sorusu üzerine, emniyet hizmetleri sınıfı içinde kişi, bina, tesis ve hassas bölgelerin korunmasıyla ilgili görevlerin, şu anda polis teşkilatı tarafından yürütüldüğünü hatırlattı.

'Koruma memurluğu' statüsü oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Güler, 'Bu statüye göre yine emniyet hizmetleri sınıfı içinde, ancak unvanı polis olmayan, unvanı koruma memuru gibi düşünülen yeni bir hazırlığımız var. Meclis açıldığı zaman bunu gündeme getireceğiz. Bunlar sadece bina, tesis ve özel yerlerin korunmasının ötesinde statlarda, üniversitelerde de görev alabileceklerdir' dedi.

'Koruma memurlarının', boy, kilo yönünden fiziki kapasitelerinin de daha farklı olacağını söyleyen Güler, bu memurlar için özel eğitim şartları getirileceğini, 6 yıl görev yapanların polislik mesleğine geçebileceğini bildirdi.

'Biz polisimizi koruma görevi yapmaktan ayırmak istiyoruz' diyen Güler, şu anda Türkiye'de bina, tesis ve kişilerle ilgili yaklaşık 30 bin kişiye yakın polis memurunun istihdam edildiğini bildirdi.

Özel güvenlik olarak, birinci ve ikinci lig müsabakalarında görev alan 10 bin 364 özel güvenlik görevlisi, üniversitelerde görev alan 14 bin 352 personel bulunduğunu ifade eden Bakan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bütün bunlarla ilgili çalışmaları, polisin değil de 'bir özel ihtisas birimi' diye düşündüğümüz koruma memurluğu vasıtasıyla yapmayı planlıyoruz. Yani polisimiz yalnıza kendi ishtisas birimi içinde görev alacaktır ama bahsettiğim yerlerle ilgili koruma görevlerini 'koruma memuru' adı altında istihdam edeceğimiz kişilerle yürütmeyi planlıyoruz. Bu bir kanun değişikliği meselesidir. Onu da Meclis açıldığında gündeme getireceğiz. Zaten biz, artık polisi normal işlemlerde de kendi görev kısımlarına çekeceğimiz bir yaklaşım içindeyiz, değişik, bürokratik işlemlerde güvenlik görevlilerimiz doğrudan, kendilerine yönelik hizmetleri yürütsünler, bürokratik işlemlerle uğraşmasınlar, daha etkin, verimli bir güvenlik konsepti içerisinde bu hizmetleri yapsınlar.' 
TRT HABER

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı