ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Rize’de göreve başlayan 304 öğretmene hitap etti.

EĞİTİM 13.09.2013 21:39:39 32 0
ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ




Vali Nurullah Çakır Milli Eğitim Bakanlığının 40 bin yeni öğretmen ataması sonucunda Rize’de göreve başlayan 304 öğretmene hitap etti.

Göreve yeni başlayan 304 öğretmenin ilimiz eğitimine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Çakır, hükümetimizin eğitim alanında yaptığı reformların nitelikli eğitimciler marifetiyle uygulamaya geçirilebileceğini belirtti. Özellikle fiziki altyapı ve eğitim ortamlarının iyileştirilmesi konusunda Bakanlığımızın ve Rizeli hayırseverlerin son on yıl içinde ortaya koyduğu performans takdire şayandır dedi.





Vali Çakır sözlerine şöyle devam etti:

Fiziki altyapı ve eğitim ortamlarındaki iyileşmeye paralel olarak eğitim niteliğinin artırılması konusunda eğitimci arkadaşlarımdan hassaten yeni atanan genç, dinamik arkadaşlardan beklentimizin yüksek olduğunu ifade etmek istiyorum.

Elbette her insanın özel hayatına yönelik bir takım problemleri, sıkıntıları olacaktır. Profesyonel meslek sahipleri bu özel sıkıntıları işine yansıtmamayı başaran insanlardır. İşinizi sevin. Ben sizden profesyonel olmanızı bekliyor ve istiyorum.

Yeni neslin hayat felsefesi ve iletişim dili farklıdır. Onların dünyasında anlamlı etkiler bırakabilmek için modern pedagojinin tüm imkânlarına vukufiyet gereklidir. Gençlerle aynı dili konuşmadan onlarla iletişim kuramazsınız. Bunun için nitelikli birer okuyucu ve değişim rehberi olmalısınız. Her öğretmen bir rehberdir.

Kendi branşının yanında kültür, sanat, resim, müzik, spor, edebiyat vs. alanlarında ilgisi ve çalışması olan arkadaşlarla tanışmak, ortak projeler yapmak isterim. Özellikle okuma, yazma, rapor tutma, proje tabanlı disiplinli ve metotlu çalışma konusu başarının nirengi noktalarıdır.

Rize çok zengin tabii ve kültürel “zenginliklere sahip bir ildir. Bu coğrafyayı tanıdıktan sonra daha da seveceksiniz. Rize insanının samimiyetini ve civanmertliğini bizzat göreceksiniz.


Göreviniz hayırlı olsun. Sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyor, ilimize tekrar hoş geldiniz diyorum.”
Dedi

Ali Metin Kazancı Rize Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa gelen öğretmenlerin aileleriyle okul bahçesinde sohbet etti. Onların heyecanını paylaştıklarını, Rize’de göreve başlayan genç öğretmenlerin kendilerine emanet olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saffet YILDIRIM Öğretmenlerin hayat mimarları ve değişim önderleri olduğunu belirtti. Bu değişimin gerçekleşebilmesi için çocukların öğretmeninden etkilenmesi gerektiğini, bunun nasihatle değil, örnek bir yaşantıyla mümkün olabileceğini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI