ÖĞRENCİLERE BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

ÖĞRENCİLERE BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

EĞİTİM 21.12.2019 16:29:08 27 0
ÖĞRENCİLERE BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında 3. sınıf öğrencileri tarafından Artvin İli ortaokulları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasına Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Karakaş, Artvin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Soylu başta olmak üzere birçok okul müdürü, öğretmen, veli ve öğrenci yarışmaya katıldı

20 soruda 17 soruya doğru yanıt veren Gazi ortaokulu birinciliği tek başına göğüslerken 15 soruyu doğru yanıtlayan 7 Mart ve Yeni mahalle ortaokulu ikinciliği, 13 soruya doğru yanıt veren İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Onur İlhan Ortaokulu ise üçüncülüğü elde etti.

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında topluma hizmet uygulamaları düzenleme kurulu bilgi yarışmasını düzenlemelerinin amacının öğrencilerin mücadele etmelerini, azmi elden bırakmamaları gerektiğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, 'Seyitler ortaokullarından katılım sağlayan öğrencilere ve emek veren değerli öğretmenlere süreçte verdikleri destek için ayrıca çok teşekkür ederiz. Burada önemli olan kazanmak değil, yarışmaktı. Bilgi yarışmasının asıl amacı bilginin değerini göstermek ve bu tatlı heyecanı birlikte yaşamakta. Katılım sağlayan tüm okullara, okul müdürlerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederiz.' dedi.

Seyitler TOKİ Şehit Onur İlhan Ortaokulu, Yeni Mahalle Ortaokulu, Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu, 7 Mart Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu'ndan toplam 6 okul yarışmada yerlerini aldılar.

Yarışmada, üçer kişilik gruplar halinde okullarını temsil eden öğrencilere sosyal bilgiler alanında toplam 20 soru soruldu.

20 sorunun sorulduğu yarışmada 1 soruya itirazların gelmesi üzerine soru kurul tarafından iptal edilerek yeni bir soru öğrencilere sunuldu.

Toplam 1,5 saatlik süren zorlu yarışmada bir okul tek başına birinciliği alırken ikinciliği ve üçüncülüğü iki okul paylaştı.

Öğrencilere ödül olarak kupa ve madalya verildi. Ödüllerini Artvin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Soylu ve Açü Dekan Yardımcısı Mehmet Karakaş'ın elinden aldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI