MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRENİ

MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRENİ

EĞİTİM 15.05.2018 10:30:09 16 0
MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRENİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, AÇÜ 12. mezuniyet töreninde üniversite bünyesindeki fakülte ve yüksekokullardaki bölümlerden ilk üçe girerek mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Burada konuşan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, üniversitelerin en önemli görevinin nitelikli insan yetiştirmek olduğunu söyledi. Tilki, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin 12. mezunlarını verdiğini ifade ederek, bugün burada nitelikli olarak yetiştirdiğimize inandığımız gençlerimizi mezun etmek için bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Tilki, 2007’de kurulan AÇÜ’nün 8 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 10 araştırma merkezi, 6 bin 500 öğrenci, 190’ı öğretim üyesi olmak üzere 505 akademik personeliyle hizmet verdiğini dile getirdi.

Hepimiz çok heyecanlıyız, çok sevinçliyiz

Tilki konuşmasının devamında, “Şu anda burada çok saygıdeğer anne babalarla birlikte, onların gözbebeği olan ve aynı zamanda bizim de varlık sebebimiz olan sevgili öğrencilerimizin sevincini paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Bugün, ürünlerimizi aldığımız, eğitim-öğretim dönemi boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını somut olarak gördüğümüz gün.

Türkiye’nin bu yüzyıl için belirlediği hedeflere ulaşmasında üniversitelerimiz önemli bir rol oynayacaktır. Üniversitelerin, bilimsel araştırma yapma ve araştırma sonuçlarını bölgenin ve ülkenin kalkınmasına sunma önemli görevleri arasındadır. Ayrıca üniversitelerin nitelikli insan gücü yetiştirme en önemli görevleri arasında olup bugün nitelikli olarak yetiştirdiğimize inandığımız genç mezunlarımızı uğurlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Üniversitemiz her yıl bir önceki yıldan daha ileriye adım atarak nicelik ve nitelik olarak gelişmekte ve bugün itibariyle Üniversitemiz; 8 Fakülte, 2 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitüye; 66 farklı diploma programına; 185’i Öğretim Üyesi olmak üzere 510 akademik personele; güvenlik ve hizmet destek çalışanlarıyla birlikte 350 idari personele ve 400’ü lisansüstü öğrencisi olmak üzere 6500 öğrenciye sahip büyük ve güçlü bir ailedir.

En büyük zenginliğimiz olan gençleri millete ve devlete hizmet edecek bilgi ve donanımla yetiştirmek için üniversitelere büyük bir görev düşmekte olup, “Artvin Çoruh Üniversitesi olarak biz bu bilinçle milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, ülkesini seven, milletine hizmet aşkıyla dolu bir şekilde geçlerimizi

medeniyetimizle yoğurmayı kendine hedef edinmiş bir üniversite olarak genç mezunlarımızı yetiştirdiğimize inanıyoruz.

Ülkemiz son yıllarda yükseköğretimde çok büyük atılımlar yapmıştır. Ülkemizde üniversite sayısı 200’ü aşmış, Ar-Ge ye ayrılan pay gayri safi yurt içi hasılanın %1 ini geçmiştir.

Bir üniversitenin kalitesi en başta yetiştirdiği öğrencilerinin başarısıyla ölçülebilir. Eğer mezun öğrencilerimiz çalışma hayatında başarılı olurlarsa, biz de kendimizi başarılı addederiz.

Bundan 12 yıl önce küçük ve şirin bir il olan Artvin’de kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi azim, gayret ve cesaretle bugünlere geldi.

Bugün ülkemize katma değer sağlayacak pırıl pırıl genç beyinleri, genç yürekleri mezun etmenin, onları ailelerine ve güzel ülkemize kazandırmanın haklı onurunu, gururunu ve de sevincini Artvin Çoruh Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Üniversitemiz kurulduğu günden beri fiziki yapılanmasını hızla tamamlamaya çalışmanın yanında bilimsel bir kurum hüviyetine sahip olması nedeniyle asli görevi olan bilimsel faaliyetlerde de derinleşmenin ve yüksek kaliteli bir eğitim seviyesine ulaşmanın gayreti içerisinde oldu.

Her geçen gün gelişen ve büyüyen üniversitemize her geçen yıl yeni eğitim-öğretim programları, eğitim-öğretim mekânları, sosyal ve kültürel donatılar ve yaşam alanları kazandırmaya devam ediyoruz.

Bugün, dünden daha güçlü ve daha kararlıyız. Yarın daha güçlü olarak yolumuza devam edeceğiz. Üniversite olarak;12 yıllık bir dönem sonunda Üniversitemiz bugün: Daha güçlü, fedakâr ve dinamik bir eğitim-öğretim kadrosuna kavuşmuştur. Tüm akademik ve idari kadrosu ile öğrencilerine öncelik vermekte ve öğrenci mutluluğu için her fedakârlığı seve seve göze almaktadır.

Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari kadrosu ile Artvin’le ve halkımızla bütünleşmiş ve kucaklaşmıştır.

Daha iyi altyapı ve fiziki mekanlara kavuştuğu için bugün geleceğe umutla bakmaktadır.

Dünyayı yöneten kalem, kağıt ve mürekkeptir sözünden hareketle eğitim öğretim ve araştırmada daha büyük başarılara ulaşmak Üniversitemizin en büyük hedefidir.

Bugün burada mezuniyet günleri için toplandığımız çok sevgili öğrencilerimizi büyük bir gayret ve özenle yetiştirerek bugünlere getirdiniz. Hepinize tüm bu yoğun, özverili ve nitelikli katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygıdeğer Anne-Babalar, Kıymetli Veliler… Bugün, hepinizin heyecanına ortak olmanın gururunu yaşıyorum. Hayata gözlerini açtıkları andan beri üzerine titrediğiniz, her türlü güçlüğe ve zorluğa göğüs gererek yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yolcu ediyoruz.

Sizlerin evlatları olan öğrencilerimiz bizim canımızdır, gözbebeğimizdir, can dostlarımızdır, kardeşlerimizdir.

Bizler evlatlarınıza güveniyoruz. Evlatlarınızın başarılarında en büyük pay sizindir. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyor, böyle kıymetli çocuklar yetiştirdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

Çok sevgili öğrenci kardeşlerim, Bugünün anlamının sizler için büyük olduğunu biliyorum. Ailenizden uzakta, hayatı bizzat yaşayarak öğrenmeye çalıştınız.

Eğitim ve öğretim hayatınız boyunca birçok zorluğa katlanarak yükseköğretimden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz.

Sevgili öğrenci kardeşlerimiz sizleri çok seviyor, sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün sizlerden ayrılıyoruz. Bu ayrılıkta biraz hüzün var. Ancak bunun bir ayrılık değil bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Sizler, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin daima gururu olacaksınız.

Sizleri bugün hayatınızın yepyeni bir dönemine uğurluyoruz

Biliyoruz ki nerede olursanız olun, ne işle meşgul olursanız olun sizler daima hakkı, adaleti, barışı, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı ve refahı savunacaksınız.

Gönlümüz, dualarımız hep sizlerle olacak, Sizler başardıkça, bizler başarılarınızla mutlu olacağız. Sevgili Gençler Sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan odaklı olun.

Daima pozitif, yapıcı ve mütevazi olun. Üniversiteniz ile bağlarınızı sıcak ve sıkı tutmanızı diliyorum. Biz sizleri unutmayacağız, biz sizleri hep özleyeceğiz ve biz sizleri hep alkışlıyor olacağız.

Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Başkalarına faydalı olun. Dürüst ve ahlaklı olun. İnsan onuruna yakışmayan işlerden uzak durun.

Mevlana, “Ne insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok !” diyor. Unutmayın, bir insan her şey olabilir (işadamı, memur, mühendis, akademisyen, esnaf, siyasetçi, sanatçı …), ama en zoru Allah’ın verdiği aklı, vicdanı, yüreği, iyi işler, iyilikler için kullanmayı başaran; kendi kısa vadeli çıkarlarını göz ardı edip toplum için fark ve fayda yaratan, halk dilimizdeki yaygın tabirle, ‘adam gibi adam’ olabilmektir.

Değerli Mezunlarımız Sözlerime son verirken eğitim hayatınız boyunca güzel Artvin’imizde sizlere destek olan Artvin Valimize, bizlere destek olan siyasilerimize, Belediye Başkanımıza ve İlimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine teşekkür ediyorum.

Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Yolunuz, bahtınız açık olsun… Allah yar ve yardımcınız olsun, Kalın sağlıcakla…

Her geçen gün gelişen üniversitenin, sadece akademik anlamda değil, eğitim öğretim programları, eğitim öğretim imkânları, sosyal, kültürel imkanları ve yaşam alanlarıyla da büyümeye devam ettiğini belirten Tilki, “ Artvin Çoruh Üniversitesi olarak milli ve manevi değerlerimize bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, bu millete hizmet aşkıyla dolu gençlik yetiştirmeyi kendine hedef edinmiştir.” dedi.

Tilki, bu mezuniyetin öğrenciler için yeni bir başlangıç olduğunu kaydederek mezun olan öğrencilere sosyal ve meslek yaşantılarında başarı temennilerinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Kışla da yaptığı konuşmada AÇÜ’nün Artvin’in en önemli marka değeri olduğunu söyledi.

Kışla, ulaşım ve konaklamadaki sorunları çözülmesiyle üniversitenin daha çok öğrenci çekeceğine inandığını ifade ederek, “Üniversitemizin, merkez ve Seyitler yerleşkesinde toplam 2 bin 600 kişi kapasiteli yurtlar yapılacak. Bunlar barınma sorunu çözme adına önemli. “Tıbbı Aroma ve Araştırma Merkezi” üniversiteye kazandırılıyor. Botanik Park için çalışmalar sürüyor. Artvin turizm ve eğitim şehri olacaksa bu üniversite sayesinde olacak. ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye girerek mezun olan öğrenciler sahneye çağrılarak plaket ve diplomaları verildi. Tören kep atma meresiyle sona erdi.

Törene Artvin Vali Yardımcısı Arif Oltulu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kurum müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı