Minikler için ilk zil çalıyor

MEB'in 2006 yılından bu yana uyguladığı uyum programı kapsamında ilkokul ve ortaokul birinci sınıf öğrencileri bugün okula başlayacak. Öğrencilerin okula alışmaları için çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

EĞİTİM 8.09.2014 10:07:54 41 0
Minikler için ilk zil çalıyor
İlköğretim birinci sınıf, ortaokul birinci sınıf ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler, uyum programı çerçevesinde bugün okulla tanışacak. Minikler çok renkli etkinliklerle okula alıştırılacak. Lise birinci sınıfa gidecek öğrenciler ise uyum kapsamında Çarşamba günü ilk kez okula gidecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca özellikle okul terklerini azaltmak ve okula uyumu sağlamak amacıyla 9. sınıf öğrencilerini de uyum kapsamına aldı. Okullara uyum uygulamasına bu eğitim öğretim yılında ortaokul ve liselerde de uygulanacak.

83 LİSE ERKEN BAŞLAYACAK

40 ilde 83 lisede 9. sınıf öğrencileri için okullar bir hafta önce başlayacak. Lise birinci sınıf öğrencileri bu hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü okula gidecek. Okula bir hafta önce başlayan öğrenciler ders işlemeyecek.

OKULA ALIŞMA HAFTASI

2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklar bir hafta önce uyum kapsamında okula erken başlıyor. Bu uygulamanın olumlu etkilerini gören Bakanlık ortaokul ve liselere de uygulamaya koydu. Uyum programı, çocukların okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevebilmesi, okul kurallarını öğretmen rehberliğinde öğrenebilmesi amacıyla uygulanıyor. Bu programla okula erken başlayacak öğrencilere okulun tanıtımı, vizyonu, geçmiş yıllarda elde edilen başarılarıyla yapılacak rehberlik servisi, kütüphane, laboratuar gibi fiziki ortamları gezdirilecek.

İkinci başvuru alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okula devam edecek öğrenciler için verilecek eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıranlar için ikinci başvuruları bugün e-okul üzerinden almaya başlayacak. 1 Eylül 2014 itibariyle eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir özel okula yerleştirilmişlerse, ikinci tercih başvuru yapamayacaklar. 1 Eylül 2014 itibariyle eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemedikleri takdirde başvuruya gerek olmadan ikinci yerleştirme işlemi için tercih yapma hakkına sahip olacaklar. Takvime göre, bugünden itibaren 18 Eylül'e kadar öğrencilerin e-okul üzerinden başvuruları alınacak. Destekten yararlanacak öğrenciler, 19 Eylül'de ilan edilecek. 20-23 Eylül'de destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri alınacak.

Yeni Şafak  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI