MİNİK ÖĞRENCİLERDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

EĞİTİM 30.05.2018 10:11:34 26 0
MİNİK ÖĞRENCİLERDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

Hayati Akbaş

HOPA-Hüsnü Ciner İlkokulu Öğretmenlerinden ve Hopa Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Tanrıkulu sene başından beri yetiştirdiği fotoğraf öğrencilerine sergi açtı. İlk Okulu Öğrencileri, Öğretmenleri Tanrıkulu tarafından, önce teknik bilgi verildi, daha sonra da geziler yaparak, pratik becerilerini geliştiren öğrenciler, çektikleri fotoğrafları sergilemek üzere hazırladı ve Hopa Halkına sundu.

Okulun Sergi Salonunda Açılan Fotoğraf Sergisine Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Hopa Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Levent Yazıcı, Hopa T.S.O Başkanı Osman Akyürek, Hopa Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri, Siyasi Parti Başkanları Öğrenci velileri ve Öğrenciler katıldı.

Fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini Kaymakam Canpolat kesti. Kaymakam Canpolat ve protokol üyeleri, sergiyi gezerek öğrencilerle yakından ilgilenip fotoğraflar hakkında bir süre sohbet etti ve bilgi aldı.

Kaymakam Canpolat, Fotoğraf çekmek bir sanattır. Günümüzde görsel kültür içerisinde önemli bir iletişim aracı olarak kabul ettiğimiz, anı ve anıyı ölümsüzleştiren fotoğrafı, estetik ve sanatsal yönüyle de yaşatmak için bu tür etkinliklere ve eğitimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Sergiye emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.” dedi.

Sergide Hopa Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Levent Yazıcı ile yaptığımız söyleşide; “Hakan Tanrıkulu Çok değerli ve çok yetenekli bir fotoğrafçıdır. Derneğimizin kurucu üyesi olan Hakan Hocamızla Uzun yıllar birçok projede beraber çalıştık. Fotoğraflar ilgili desteğini sadece Hopa’ya değil Artvin’e esirgemedi. Ayrıca Çağdaş bir Öğretmenimiz olan Hakan Hocamızın yetiştirdiği Öğrenciler, yurdun birçok yerinde ülkemize hizmet vermektedir.

Hopa da uzun yıllardır çocuklarımıza yönelik eksikliğimizden birini de gidererek bizi gururlandırmıştır. Dönem başında öğrencilerimize verdiği eğitimde, fotoğrafla kalmamış, tarih ve genel kültür bilgisi de vererek öğrencilerin yanında velileri de bu sistemin içine katmıştır.

Eğittiği Öğrencilerimize verdiği emeklerin karşılığını, çocuklarımızın güzel fotoğraflarıyla, çok anlamlı bu sergide görmekteyiz. Hopa da ki Fotoğraf Sanatı çalışmalarına temelden başlayarak verdiği desteklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Ayrıca iki gün süreyle Hopa Halkına açık kalacak olan sergiye katılım da bulunan Hopa fotoğraf severlerine, Sergide öğrencilerimize desteklerinden dolayı Öğrencilerimizin Velîlerine, ve tabi ki geleceğin fotoğrafçıları Öğrencilerimize Teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI