MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

EĞİTİM 3.05.2019 08:59:52 30 0
MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi’nde 2018-2019 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende üniversite bünyesindeki lisans, ön lisans, lisans üstü programlarından dereceyle mezun olan öğrencilere, plaket ve başarı belgeleri verildi.

Törende konuşan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, 2007'de kurulan üniversitede bu yıl 13 mezuniyet törenini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Tilki, 'Her geçen yıl büyüyen üniversitemiz 9 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 2 enstitüye bağlı 68 farklı bölümde 196’si öğretim üyesi olmak üzere 526 öğretim elemanı, toplamda da 887 personelimiz mevcut. Üniversitemizde yaklaşık 9 bin öğrenci eğitim öğretim görmekte. Bu yıl ön lisans programlarında bin 83, lisans programlarında 734, lisansüstü programlarımızdaki öğrencilerimizde saydığımızda bin 900 öğrenciyi mezun ediyoruz.' diye konuştu.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Pro. Dr. Fahrettin Tilki, Türkiye'nin son yıllarda yükseköğrenimde çok büyük atılımlar yaptığını ifade ederek ülkemizdeki üniversite sayısının 206'ya ulaştığını söyledi.

Yükseköğretimde okullaşma oranın Avrupa Birliği yaklaştığını kaydeden Tilki, 'Bu gelişmelere rağmen ülke olarak yükseköğretimde istenilen seviyede değiliz. Fransa'da bin 62 üniversite var 63 bin kişiye bir üniversite düşmekte. İran'da 343 üniversite var ve 236 bin kişiye bir üniversite düşmekte. Bizde ise 206 üniversite var ve 390 bin kişiye bir üniversite düşmekte.' ifadelerine yer verdi.

Tilki, mezun olan öğrencilere gelecek yaşantılarında başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

En yüksek not ortalamasıyla üniversiteyi birincilikle bitiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Arzu Kaymak'ta mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmada, okul ve fakülte birinci olarak mezun olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

Kaymak, Artvin'de çok iyi bir eğitim aldıklarını belirterek şunları söyledi:'Eğitim sadece kitaplardan ibaret değil. Bizi hayata hazırlayan, bilgileriyle yolumuzu aydınlatan, her zaman kapılarını bizlere açan hocalarımız var. Okulumuzu hocalarımız sayesinde çalışıp azmederek bitirdik. Öğrenmemiz ve gelişimimiz yaşamımız boyunca devam edecek, bizim başarımız ülkemizin başarısı olacaktır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve diğer protokol üyelerince, öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri verildi.

Törende Artvin Halk Oyunları Ekibinin gösterisi izleyenlerin beğenisini toplarken, program kep atma töreniyle sona erdi.

Mezuniyet törenine Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sedat Ali Öktem, kurum müdürleri, akademisyenler, davetliler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI