‘’Matematik Görev Etkinliği’’ Programının Ortaokullar Arası İl Finali Yapıldı

‘’Matematik Görev Etkinliği’’ Programının Ortaokullar Arası İl Finali Yapıldı

EĞİTİM 28.12.2018 09:32:49 13 0
‘’Matematik Görev Etkinliği’’ Programının Ortaokullar Arası İl Finali Yapıldı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Artvin Çoruh Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘’Yaşayan Matematik’’ projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘’Matematik Görev Etkinliği’’ programının ortaokullar arası il finali yapıldı.

‘’Ortaokullar Arası Matematik Görev Etkinliği İl Finali’’ programına Artvin Vali Yardımcısı İdris Akça, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Artvin İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Bürlükkara ve Özcan Köse, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte veliler de katıldı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan programda; Merkez ilçe de dâhil olmak üzere toplamda dokuz ilçenin finalistleri belirlenen görev etkinliklerini gerçekleştirmek için performanslarını gösterdi.

Programın sonunda, Artvin Merkez Gazi Ortaokulu birinci olurken; ikinciliği Borçka Atatürk Ortaokulu ve Arhavi Atatürk Ortaokulu paylaştı. Hopa Atatürk Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Birinci olan okula ödüllerini Artvin Vali Yardımcısı İdris Akça takdim ederken ikinci ve üçüncü olan okullara ödüllerini ise Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci takdim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci programın sonunda yaptığı konuşmada ‘’Yaşasın Matematik’’ projesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

AMAÇ: 1- Matematik biliminin öğrencilere günlük hayatta kullanma becerisini kazandırılması, 2- Matematik Atölyesi, Eğlenceli Matematik Etkinlikleri ile matematik bilimini öğrencilere sevdirilmesi. 3- Matematik Günleri ile öğretmenlerin matematik alanında bilim insanları ile buluşturularak mesleki gelişimlerine katkı sunulması TEMEL FAALİYETLER: 1) Matematik Konulu Materyal Geliştirme Etkinliği: 5-12. Sınıflara yönelik düzenlenecek yarışmada 5-12.sınıf kazanımlarını içeren materyaller geliştirilerek jüri tarafından değerlendirilecektir. Kazanımlar ilgili sınıf seviyesine uygun olarak öğretmenler tarafından tespit edilecektir. Yarışmaya sunulan eserler üniversite öğretim üyeleri tarafından değerlendirilecek ve eserler etkinlik sonrasında hazırlanacak sergide yer alacaklardır. 2) Türkiye Geneli Öğretmenler arasında Matematik Materyalleri Geliştirme Etkinliği: Türkiye genelinde Matematik branşındaki öğretmenler arasında matematikle

ilgili yeterliliklerinin öğrencilere kazandırılmasına katkı sunacak eğitim materyallerinin tasarımı. Yarışmaya sunulan tasarımlar üniversite öğretim üyeleri tarafından değerlendirilecek ve tasarımlar etkinlik sonrasında hazırlanacak sergide yer alacak. Söz konusu eğitici-öğretici materyaller İlde oluşturulan matematik atölyesinde öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulacaktır. 3) Matematik Müzesi/Atölyesi Oluşturulması: Öğretmenlerimiz tarafından önerilecek/tasarlanacak matematikle ilgili eğitici, öğretici materyaller, oluşturulacak Matematik atölyesinde öğrencilerin kullanımına sunulacaktır. Atölye alanı da görsel olarak matematik/geometriyi anımsatacak şekilde tasarlanacaktır. 4) Matematik Şenliği: Öğrencilere matematiğin eğlenceli dünyasını keşfetmeleri amacıyla eğlenceli matematiksel oyunlar, İnteraktif Oyunların yer aldığı Matematik şenliği düzenlenecek. 5) Matematik Günleri: Öğretmenlerin alanlarıyla ilgili mesleki gelişimlerine katkı sunmak, ufuk açmak amacıyla Türkiye genelinde ünlü matematik bilim insanlarının ilimize davet edilerek öğretmen ve öğrencilerle buluşturulması. Öğretmenlere-öğrencilere yönelik matematik konferansları düzenlenecek. Kahveci ,’’Yaşayan Matematik’’ projesine destek olan Artvin Valiliğine, Artvin Ar-Ge Birimine, Etkinliğin Jüri Üyeleri Dr. Selcen Çalık Uzun, İsmail Kuşçu ve Pelin Kurudirek’e, öğrencileri etkinliğe hazırlayan danışman öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı