Matematiğin Gözünden IMAGINARY

RTE Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Matematiğin Gözünden IMAGINARY” konulu uluslararası sergi Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında ilgililerin ziyaretine açıldı.

EĞİTİM 2.05.2018 10:31:23 13 0
Matematiğin Gözünden IMAGINARY

RİZE-Serginin açılışını, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar MAKBUL ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruşen YILMAZ gerçekleştirdi.

Açılışın ardından sergi alanını ziyaret eden heyet, matematiksel görseller ve çizimlerle ilgili bilgi aldı. Sergideki ana fikrin matematiğin görsellik ve estetiğe dayalı yönlerinin ilgi çekiciliğini kullanarak ziyaretçilere matematiksel arka planı karşılıklı etkileşim halinde ifade etmek olduğu belirtildi.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, serginin öğrencilere ve katılımcılara katkı sunacağını ve matematiğin daha fazla ilgilerini çekeceğini ifade etti.

30 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan sergiden Rize’deki ortaokul ve lise öğrencileri de faydalanabilecek.RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı