Makedon ve Bulgarlar Pazar’da

Rize - Pazar Fen Lisesinin Erasmus Projesi kapsamında yaptığı 3. projenin ilk toplantısı Pazar Fen Lisesin de yapıldı.

EĞİTİM 6.06.2021 11:14:58 32 0
Makedon ve Bulgarlar Pazar’da

Rize - Pazar Fen Lisesinin Erasmus Projesi kapsamında yaptığı 3. projenin ilk toplantısı Pazar Fen Lisesin de yapıldı.

3. Karma Ortaklıklar projesinin konusu “Eğitim de Avrupa Kültürel Mirasımız”. Amaç Türkiye’yi ve bu yöreyi her yönden tanıtmak.

Okul Müdürü Kamil Görmüş ’ün, Karma Ortaklıklar Projesi olarak Perşembe Hareketliliği kapsamında Bulgaristan, Makedonya ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü bir proje olan bu projenin ilk toplantısı Bulgaristan da yapılacaktı. Ancak Türkiye olarak Pandemi nedeniyle Bulgaristan’a gidemediğimizden dolayı ilk toplantıyı Türkiye’de Okulumuzda yapmayı kararlaştırdık. Makedonya ve Bulgaristan Proje ortaklarımızdır. Makedonya’dan ve Bulgaristan’dan gelen ortaklarımız ile asıl faaliyetlerimiz 4 Temmuz 2021 tarihin de gerçekleştirilecek. İfadelerine yer verdiği açıklamalarda şunları söyledi.

' Okulumuzun Erasmus Projesi kapsamında yaptığı 3. proje için Avrupa’dan gelen misafirlerimiz ile birlikteyiz. Projemiz, Koordinatörümüz ve aynı zaman da İngilizce Öğretmenimiz olan Muazzez Hocamız tarafından planlandı. Karma Ortaklıklar Projesi olarak Perşembe Hareketliliği kapsamında Bulgaristan, Makedonya ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü bir proje olan bu projenin ilk toplantısı aslında Bulgaristan da yapılacaktı. Ancak Türkiye olarak Pandemi nedeniyle Bulgaristan’a gidemediğimizden dolayı ilk toplantıyı Türkiye de Okulumuz da yapmayı kararlaştırdık. Makedonya ve Bulgaristan Proje ortaklarımızdır. Makedonya’dan ve Bulgaristan’dan gelen ortaklarımız ile asıl faaliyetlerimiz 4 Temmuz 2021 tarihin de gerçekleştirilecek. Şimdilik bir ön planlama toplantısı yapıyoruz, Çevreyi tanıtacağız, Kültürel etkileşim içerikli olacak, Proje ile ilgili konuları Koordinatörümüz Muazzez Hocamız sizlere aktaracaktır ' dedi

Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Muazzez TİKBAŞ Proje ile ilgili olarak ' Bu Proje bizim 3. projemiz. Karma Ortaklıklar projesi. Projenin konusu Eğitim de Avrupa Kültürel Mirasımız. Amacımız Türkiye’yi ve bu yöreyi her yönden tanıtmaktır” dedi.

Tikbaş, Pazarımızın tarihi özelliklerini tanıtmak, aynı zaman da kültürel etkileşimi sağlamak. Bulgaristan’dan ve Makedonya’dan konuklarımız 4 Temmuz da Türkiye ye ve Pazar’a gelecekler, Türkiye’yi tanıtmak, yöremizi tanıtmak bizi çok mutlu ediyor. Bu Proje öğrencilerimiz ve Yöre halkı için de bir farkındalık oluşturacak. Projemizin geçmesi bizi mutlu etti, bu gibi projelerin devam etmesini temenni ediyorum ' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı