KUR’AN’DA PEYGAMBERLERİN EVLATLARINA NASİHATLERİ” İSİMLİ KİTABI ÇIKTI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet YILMAZ’ın 10’uncu eseri; “Günümüze Bakan Yönleriyle;

EĞİTİM 11.06.2020 13:20:53 83 0
KUR’AN’DA PEYGAMBERLERİN EVLATLARINA NASİHATLERİ” İSİMLİ KİTABI ÇIKTI

Bayram Ali Kavalcı

RİZE-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Muhammet Yılmaz, İlim dünyasına eser kazandırmaya devam ediyor.

45 yıllık Eğitim ve Öğretim hayatına 10 kıymetli eser sığdıran, Tefsir Dalı Öğretim Üyelerinden Muhammet YILMAZ, “Çok büyük kaosların yaşandığı bugünkü dünyamızda, çok şükür ülkemiz en huzurlu, en hızlı gelişen ülkeler arasında bulunmayı sürdürmeye devam etmektedir. İnsanlığın geleceğe güvenle, huzurla ve mutlulukla bakabilmesi, öncelikli olarak inançlı, ahlaklı ve kulluk şuuruyla donanımlı nesiller yetiştirilmesine bağlıdır. Metamofroz yayınları tarafından basımı gerçekleşen 136 sayfalık bu 10’uncu eserimi bilhassa geleceğimiz olan ve şimdilerde her alanda Türkiye’nin ve manevi dünyamınız gelişmesi noktasında ülkemiz ve dünya genelinde önemli başarılara imza atan genç nesillerimiz ve de evlat yetiştiren ailelerimizin bilgisine sunuyorum. Bu eserimde, onlarca kaynaklarıyla ebeveyn-evlat süreci üzerinden özelde seçilmiş ve ilahı vahye muhatap olmuş bireyler olan peygamberlerin evlatlarını nasıl eğittiklerini, onları hangi ilke ve düsturlarla yetiştirdiklerini, bu süreci kendi aile hayatlarında nasıl yaşadıklarını, inanç uyuşmazlıklarında ve aile içi geçimsizliklerinde bu sürece nasıl müdahil olduklarını Kur’an ayetlerinden hareketle ortaya koymaya çalışmaktadır. ”şeklinde açıkladı.

Doç. Dr. Muhammet YILMAZ kimdir?

1975 yılında Rize’de doğdu. 5 yaşında, Rize ili Derepazarı ilçesi Maltepe Köyü Kur’an Kursunda Kur’an eğitimine başladı ve yedi yaşında hıfzını tamamladı. 1986 yılında Rize’de İlkokulu, 1991 yılında İmam-Hatip Lisesi orta ve 1992’de lise kısımlarını İstanbul’da dışarıdan tamamladı.

1987 yılında başladığı İstanbul ili Bayrampaşa ilçesindeki Yeşil Cami Kur’an Kursu’nda muhtelif hocalardan Arapça, Farsça ve temel dini ilimler dersleri okuyarak 1993’te Arapça ve dinî ilimler icazeti aldı. 1993 yılında Beyoğlu ilçesi Hasköy-Fetih Camii Kur’an Kursunda fahri öğreticiliğe adım attı.

1995’te Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Lisans eğitimine başladı. İkinci sınıf başında yatay geçişle girdiği Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı’nda 2003’te Yüksek Lisansını, aynı üniversitede ve Bilim Dalı’nda 2010 yılında da doktorasını tamamladı. 2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip olarak başladığı bu görevi, 2002-2005 yılları arasında İstanbul-Beyoğlu Yusuf Agâh Camii’nde, 2005-2012 yılları arasında da İstanbul-Bahçelievler İmam-ı Buhâri Camii’nde olmak üzere 10 yıl süreyle devam ettirdi.

2012 yılı sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak atandığı ve 2018 yılında doçent unvanına nail kılındığı bu görevi ise halen sürdürmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI