Kosova-Prizren İslam Birliği Kurulu RTEÜ'yü Ziyaret Etti

Kosova-Prizren İslam Birliği Kurulu RTEÜ Üniversitesini Ziyaret Etti

EĞİTİM 27.09.2019 07:42:42 23 0
Kosova-Prizren İslam Birliği Kurulu RTEÜ

Kosova Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Reshat MEXHİTİ ile Prizren İslam Birliği Başkanı Besim BERİSHA ve beraberindeki Kosova İslam Birliği ile Prizren İslam Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, RTEÜ Üniversitesini ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda konuklarını ağırlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, kardeş ülke Kosova’dan ilimize gelen heyeti Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan ER ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Emre ÇAĞLAK'ın da hazır bulunduğu görüşmede iki ülke arasında yürütülen eğitim faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Kosova’daki üniversitelerle işbirliği içerisinde ortak çalışmalara imza atmaya hazır olduklarını ifade eden Rektör Karaman, “Kosovalı gençlerimizin ülkemizin çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitim görmesi sevindiricidir. Kardeş ülkemizin gençlerinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde de eğitimlerini tamamlamasından mutluluk duyarız. Elimizden gelen desteği vermeye hazırız. ”dedi.

Kosova Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Reshat MEXHİTİ ise Türkiye’deki bazı üniversitelerle kardeşlik projesi kapsamında birçok çalışma yaptıklarını bu çerçevede daha aydınlık bir yarın ve akademik öğretimi daha da ilerletmek amacıyla Üniversitemizle ortak paydada buluşmak istediklerini söyledi. “Çocuklarımızın Türkiye’de eğitim görmesi bizim için çok önemli, buna ihtiyacımız var” ifadelerini kullanan MEXHİTİ, Türkiye’nin gerek savaş öncesi, gerek savaş dönemi, gerekse günümüze kadar Kosova’nın yanında olduğunu hatırlatarak minnettar olduklarını söyledi.

Ziyaret sonunda Kosova Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Reshat MEXHİTİ tarafından Rektör Karaman'a günün anısına ‘Camiler Kenti Prizren’ adlı eser hediye edildi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise Reshat MEXHİTİ ile Besim BERİSHA’ya şilt takdim etti.

Ardından heyet İlahiyat Fakültesini ziyaret ederek fakültenin eğitim-öğretim faaliyetleri ve bilimsel araştırmaları konusunda bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI