KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ EĞİTİM VERİLDİ

Borçka Toplum Sağlığı Merkezi Tarafından İlçede Bulunan İşletmelere Koronavirüs İle İlgili Eğitim Verildi.

EĞİTİM 8.08.2020 10:57:51 26 0
KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ EĞİTİM VERİLDİ

Hayati Akbaş

BORÇKA-İlçede Faaliyet Gösteren İşletmelere, İlçe Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker ‘in Talimatları doğrultusunda, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Osman Dursun, Koordinasyonunda Koronavirüs Salgını (Pandemi) sonrası dönemde ,'Kontrollü Sosyal Hayat, olarak nitelenen dönemde yapılması gerekenlere ilişkin olarak eğitim ve bilgilendirmeler yapıldı.

Aynı zamanda ilçede işletmelerin belirlenen kurallara uyumunun takibini yapmak üzere oluşturulan Pandemi Takip Gurubunda denetimlere başlamadan önce eğitim ve bilgilendirmeler yapılmıştı. Eğitimler Sosyal mesafe kuralına uygun olması açısından genelde işletmeler yerlerinde ziyaret edilerek Haziran ayından başlanmak üzere Temmuz ayı boyunca sürdürüldü.

Bilgilendirmelerde COVID-19SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ' nde belirlenen her bir işletme için oluşturulan kurallar işletme çalışanları ve yetkililerine anlatıldı. Bu çerçeve de Düğün Salonları, İnternet Kafeler, Berber, Kuaför, Güzellik Salonları, Lokanta, Restoran ve Kafeler, Çağ Ocakları, Toplu Taşıma Hizmetleri Gibi hayatın her alanında faaliyet gösteren işletmelere uymaları gereken kurallarla ilgili eğitimler verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI