KIZ ÖĞRENCİ YURDUNU AÇTI

135 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun açılışına katıldı.

EĞİTİM 5.10.2013 17:02:02 18 0
KIZ ÖĞRENCİ YURDUNU AÇTI





Bakan Yazıcı, Rize programının son bölümünde, Çayeli İlçesindeki 135 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun açılışına katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı bir takım ziyaretler için geldiği Memleketi’nde yeni hizmete giren kız öğrenci yurdunun açılışına katıldı.

Açılış öncesi yaptığı konuşmada Üniversiteler hakkında konuşan Bakan Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 15 tane fakülte var. Türkiye’nin 81 ilinde Üniversite var. Biz bunları planlarken, kurarken, her ilde Üniversite’mi olur diyenler oldu. 1957 yılında Atatürk Üniversitesi Erzurum’da yapılırken aynı şeyi söylemişler. Erzurum’da Üniversitemi olur. O dönemde Demokrat Parti Atatürk Üniversitesi’nin temelini atmış, kurulumunu sağlamış. Bugün ise devasal Üniversite ve Erzurum’da Atatürk Üniversitesi olmasaydı Erzurum’un halini siz düşünün. Her yerde Üniversitemiz var. Vakıf Üniversitelerini yolunu açtık. 176 dolayında Üniversite var. Belki ilerde başka statüde Üniversitelerin de kurulmasının yolunu açacağız” dedi.



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI