İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA” PROJESİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI.

İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA” PROJESİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI.

EĞİTİM 16.11.2018 07:19:22 14 0
İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA”  PROJESİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI.

“İyi Dersler Şoför Amca” projesi kapsamında Artvin’de düzenlenen eğitimcilere yönelik eğitim semineri Artvin Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında 2014 yılında hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi kapsamında Artvin’de düzenlenen eğitimcilere yönelik eğitim semineri Artvin Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

“İyi Dersler Şoför Amca” projesi il formatörleri Artvin Çoruh Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Uğur Yıldırım ve Yusufeli İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Emrah İlhan tarafından eğitimler verildi. Uğur Yıldırım “Topluma hizmet kapsamlarından biri de insanlara trafik bilincini oluşturmaktır. Eğitimin temel amaçlarından birini de oluşturmaktadır. Trafik eğitim konusunda idareci, öğretmenlere önemli görevler düşüyor. Öğrencilerimizin taşımalarını sağlayan servis şoförlerine eğitim verilerek öğrencilerimizin daha sağlıklı bir şekilde eğitim yuvalarına gitmesi sağlanacaktır. Dedi.

Taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan “İyi Dersler Şoför Amca” projesinin 2018-2019 eğitim öğretim uygulamaları, formatörlerin eğitimcilere verdiği eğitim seminerleriyle devam etti.

“İyi Dersler Şoför Amca” projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında 2014 yılında hayata geçirildi. Proje ile bugüne kadar 80 formatör, 1170 eğitimci ile 38 bin servis şoförüne ve 25 binden fazla ilkokul öğrencisine eğitimler verildi.

2018-2019 uygulamaları 15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen formatör eğitim semineriyle başladı. Karaman’ın içinde yer aldığı Afyon, Artvin, Bolu, Burdur, Elâzığ, Eskişehir, Kırklareli, Mardin ve Sinop İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden birer temsilciyle toplam 5 gün süren bir eğitim bir eğitim verildi.

Projenin şimdiki ayağında ise formatörler, kendi illerindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İlçe Jandarma Komutanlıklarından birer eğitimciye seminer vererek proje uygulamalarına devam ediliyor.

Bu kapsamda Artvin’de Artvin Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime merkez ve ilçeler dahil 14 eğitimci katıldı. Eğitimde trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularına değinilirken doğru bilinen yanlışlar üzerinde duruldu. Eğitimlerini tamamlayan eğitimciler, kendi ilçelerindeki tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine iki saatlik eğitim verecekler. Artvin il geneli toplam 465 taşımalı eğitim servis şoförlerine eğitim verilecek.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı