"İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA" PROJESİ BAŞARIYLA UYGULANIYOR

"İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA" PROJESİ BAŞARIYLA UYGULANIYOR

EĞİTİM 17.12.2018 09:01:14 23 0
"İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA" PROJESİ BAŞARIYLA UYGULANIYOR

'İyi Dersler Şoför Amca' projesi kapsamında eğitimci eğitimi alan Artvin Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından eğitim semineri düzenlendi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı iş birliğiyle uygulanan, 'İyi Dersler Şoför Amca' projesi kapsamında eğitimci eğitimi alan Artvin Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından eğitim semineri düzenlendi.

'Trafikte Sorumluluk Hareketi' kapsamında 2014 yılında hayata geçirilen, taşımalı eğitim sisteminde görevli servis sürücülerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan proje çerçevesinde formatör eğitimi alan 10 ilden birisi olan Artvin’de, servis sürücülerine eğitim verilmeye başlandı.

İl genelinde düzenlenen seminerde, eğitimci eğitimi alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerince, il ve ilçelerde görev yapan taşımalı eğitim servis sürücülerine trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan taşımalı eğitim sisteminde yer alan ve uzun saatlerini serviste geçirerek okullarına varan öğrencilerin ve rol model aldıkları servis şoförlerinin bilinçlendirilmesini ve kapasitelerinin artırılmasını sağlayan proje, her yıl 10 yeni ilde düzenlenmeye devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI