İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

09 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) ile 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Girişi Sınavı (2020-ALES-1) öncesi Rize İl Sınav Koordinasyon Kurulu, Re

EĞİTİM 6.08.2020 13:28:22 59 0
İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

RİZE-09 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) ile 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Girişi Sınavı

(2020-ALES-1) öncesi Rize İl Sınav Koordinasyon Kurulu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN başkanlığında toplandı.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, Rize İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ümit SEMERCİ, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal GENÇ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa KALENDER, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili Reşat BİRİNCİ, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Talip BAŞAK ile METEKSAN Rize İl Temsilcisi Doç. Dr. Yusuf ACUNER katıldı.

Toplantıda, öğrencilerin sorunsuz ve huzurlu bir ortamda sınav gerçekleştirebilmesi amacıyla güvenlik tedbirleri ve koordinasyonla ile ilgili hususlar ele alındı. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşları tarafından sınav öncesinde alınması gereken tedbirler, sınav günü yapılacak olan çalışmalar ile sınav sonrasında yapılması gerekenler bütün detaylarıyla maddeler halinde görüşüldü.

Ayrıca, COVİD-19 salgını döneminde öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmadan güvenli bir şekilde sınava girmesi için yapılması gerekenler görüşüldü. COVİD-19 tanısı olan, COVİD-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan, COVİD-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan ve COVİD-19’u düşündürecek şikâyetleri olan adayların durumlarını ayrıntılı olarak anlatan dilekçeyi doldurarak belgeleri ile birlikte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı veya Rize İl Sınav Koordinatörlüğü’ne bildirmeleri gerektiği de toplantıda karara bağlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI