II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Başladı

II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Başladı

EĞİTİM 8.11.2019 08:21:09 33 0
II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Başladı

RTEÜ Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi ortaklığında 7-9 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongre’si başladı.

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrenin açılışında Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektör Karaman, sözlerine, oldukça geniş katılımlı bir kongrenin ortağı olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek başladı.

Üniversitelerin, temel sabitesi kendi medeniyeti olan ve tüm dünyanın değerlerini kendi medeniyet süzgecinden geçirip yeniden üreteceği bilgi ve değeri insanlığın son kalesi olarak dünyaya sunmak zorunda olduğunu belirten Rektörümüz, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz düsturuyla üniversiteler olarak, ülkemiz ve tüm dünyadaki gönül coğrafyamıza sunacak bir değer üretmek zorundayız. Mırıldandığımız şarkılarımız, okuduğumuz kitaplarımız, yediğimiz yemeklerimizden giydiğimiz kıyafetlerimize kadar kendi kültür ve medeniyet dünyamızın zenginliklerini yeniden hayatımızın bir parçası yapmak ve insanlık için son kale olduğumuzun bilincinde olmak durumundayız. Çünkü yeniden dirilişin ateşi yine bizim medeniyetimizin hiç sönmeyen ateşinin üzerindeki küllerin savrulmasıyla ortaya çıkacaktır.” dedi.

Karaman, “Bu Uluslararası Sempozyum birtakım kişi ve kurumların katkıları ile bazı insanların özverili çalışmaları olmasaydı elbette başarıya ulaşamaz ve bu noktaya gelmezdi. Ben öncelikle bu güzel organizasyonun ev Sahipliğini yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü değerli dostum Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e, kongre düzenleme kuruluna, isimlerini burada tek tek sayamayacağım kongreye sponsor olan, destek veren kişi ve kurumlara, üç gün sürecek olan sempozyumda birbirinden güzel ve faydalı bildiriler sunacak olan yurt içi ve yurt dışından gelen bilim adamlarına ve davetimize icabet ederek sempozyuma katılan siz saygıdeğer konuklara şahsım ve RTE Üniversitesi ailesi adına bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” diyerek tamamladı.

Antropoloji, İlahiyat, Arkeoloji, Kamu Yönetimi, Coğrafya, Maliye, Hukuk, Dilbilimi, Muhasebe ve Finans, Edebiyat, Psikoloji, Eğitim Bilimleri, Sanat Tarihi, Ekonomi, Sosyoloji, Felsefe, Tarih, Gazetecilik ve Medya Çalışmaları, Turizm, Güzel Sanatlar ve Uluslararası İlişkiler gibi geniş bir yelpazede birçok önemli konu başlıklarının yer alacağı ve üç gün sürecek olan II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 290 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI