HALK KÜTÜPHANESİ İÇİN 3 BİN KİTAP

Toplanan kitaplar Borçka halk kütüphanesine teslim edildi!..

EĞİTİM 25.09.2020 11:17:33 23 0
HALK KÜTÜPHANESİ İÇİN 3 BİN KİTAP

Hayati Akbaş

BORÇKA-Çoruh Vadisi Berçkalılar Derneği'nin organize ettiği, 'Borçka Halk Kütüphanesine Kitap Toplama Kampanyası' olağanüstü ilgi gördü. Pandemi sürecine denk gelmesine rağmen, 3 bine yakın kitap toplandı ve kitaplar Borçka Halk Kütüphanesine teslim edildi.

Kampanya ve kitaplarla ilgili açıklama yapan Çoruh Vadisi Berçkalılar Derneği Başkanı Hasibe Özkan şunları söyledi; 'Çoruh Vadisi Berçkalılar Derneği Yönetim Kurulu olarak ilçemize bağışlanmak üzere geçtiğimiz aylarda bir kitap bağış kampanyası başlatmıştık. Yapılan çağrı ile Türkiye genelinde farklı illerde yaşayan çok değerli duyarlı hemşerilerimizden gelen bağışlarla üç bine yakın kitap toplandı.

Şirinevler'deki dernek merkezinde toplanan kitaplar, (32 Koli) Bizim Kargo Şirketi kanalı ile Borçka’ya ulaştırılarak, Borçka Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Midilli'ye teslim edildi. Bu kampanya bizim için çok değerli ve anlamlıydı. Eğitim, okuma ve kitap olunca Artvin insanının ne kadar duyarlı olduğunu bir kere daha göstermiştir. Herkese gönülden teşekkür ediyoruz.

Kitap Toplama Kampanyasına destek veren Artvin'in değerli yazarlarının katkıları ile toplanan bu kitapları da en kısa zamanda Borçka Kütüphanesine ulaştıracağız.

Çoruh Vadisi Berçkalılar Derneği Yönetim Kurulu Olarak, hemşerilerimize desteklerimizi sürdüreceğiz. Pandemi nedeniyle bazı projelerimizi ertelemek zorunda kaldığımız için üzgünüz. İnşallah ileriki tarihlerde buna benzer sosyal ve toplumsal projelerimizi gerçekleştiririz. Biz, Artvinliler okumayı, aydın olmayı büyüklerimizden miras almış insanlarız. Eğitim bizim için nefes almak gibidir. Eğitim bizim için yaşamdır, yaşam biçimidir.

Derneğimize desteklerini esirgemeyen, kitap bağışında bulunan, emek veren herkese sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Okurlarının çok olması dileğiyle”.

Borçka Halk Kütüphanesine Kitap Toplama Kampanyasına destek verenler..

Salim Ülkü ( Manyas Artvinliler Derneği Başkanı/ Balıkesir) , Esen Yağcı ( Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı / İstanbul), Atilla Öztürk ( Artvinliler Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı), Fatma Biber ( Şair-Yazar), Fatoş Bilgin Başol ( Arba Gümrük Müşavirliği İzmir), Şener Kaya ( Yazar ), Ece Özen ( Merhum Naci Özen'in kızı ), Haydar Aydın ( İstanbul Hakimi Ticaret Mahkeme. Başkanı ), Dr. Mustafa Melek ( Öğretim Üyesi), Fatma Yıldız ( İstanbul), Osman Bozkurt ( Av. Yazar), Murat Kasap ( Araştırmacı

Yazar Gürcistan Dostluk Derneği İstanbul), Yalçın Acar (İstanbul), Murat Şentürk ( Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri İstanbul), Engin Özmen ( Beykoz Üniversitesi Vakıf Başkanı İstanbul)


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI