Gürcü Öğrencilerden Rektör Karaman'a Ziyaret Etti

Gürcü Öğrencilerden Rektör Karaman'a Ziyaret Etti

EĞİTİM 8.08.2018 16:04:18 21 0
Gürcü Öğrencilerden Rektör Karaman

RİZE-RTEÜ-Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden; acil, genel cerrahi, kadın doğum ve nöroloji bölümlerinden 15 öğrenci ile göz hastalıkları bölümünden 1 öğretim üyesi 27 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden acil, kadın doğum, anestezi ve genel cerrahi bölümlerinden 10 öğrenci ile acil bölümünden 1 öğretim üyesi 06-17 Ağustos tarihleri arasında RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulama yapmak üzere geldiler.

Bu kapsamda gelen öğrenciler ve öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Üniversitenin uluslararasılaşmaya önem verdiğini, her yıl Tiflis Tıp Üniversitesinden öğrencileri ağırladığını ve onlara Tıp Fakültemizde uygulama imkânı sunulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Gürcistan ile yıllardır süregelen tarihi ilişkilerimizi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak daha da geliştirme arzusu içerisinde olduklarını ifade etti.

Rektör Karaman, öğrencilerin eğitim hayatında önemli bir yeri olan staj dönemini Üniversitede geçirmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek “Tıp Fakültemiz bu yıl beşinci dönem mezunlarını verdi. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 520 kişilik yatak kapasitesi ile yaklaşık olarak yılda 1 milyon, günde 4 bin hastaya hizmet vermektedir. Önemli birçok A grubu ameliyatların gerçekleştirildiği hastanemizde geçireceğiniz bu staj döneminin size eğitim anlamında birçok fayda sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Stajlarını tamamladıktan sonra ülkelerine dönecek olan öğrencilerin ülkemiz ve Rize ile olan ilişkilerini devam ettirmelerini istediğini ifade eden Rektör, “İki ülke arasındaki işbirliği bugün olduğu gibi gelecekte de sağlam bir şekilde devam edecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Stajyer öğrenciler ise Rize’de bulunmaktan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde staj görmekten mutlu olduklarını belirterek kendilerine sunulan eğitim fırsatları dolayısıyla başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN olmak üzere her konuda kendilerine yardımcı olan Üniversite personellerine, Tıp Fakültemiz ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve personellerine teşekkür ettiler.

Ziyaret, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI