GÜNEŞİN BAHÇESİNDE BİNBİR RENK

Borçka İlçe Millî Eğitim Müdürü Bayram Bakır, "Güneşin Bahçesinde Binbir Renk" Bilsem Seçkisi hakkında açıklama yaptı.

EĞİTİM 16.12.2020 11:58:15 30 0
GÜNEŞİN BAHÇESİNDE BİNBİR RENK

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka İlçe Millî Eğitim Müdürü Bayram Bakır, 'Güneşin Bahçesinde Binbir Renk' Bilsem Seçkisi hakkında açıklama yaptı.

Bakır açıklamasında; “Çocuklara gerçekten fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini görmek bizlerin geleceğe olan umutlarını çoğaltıyor. Tüm çalışmalarımızda amacımız çocuklarımızın yüreğine dokunabilmek.

Bu sefer kalemlerini kullanarak yüreklerini bizlere açtı çocuklarımız. Deneme, öykü, masal, şiir ile güneşin bahçesinden binbir renk sunuyorlar bize. Geleceğin yazar ve şairleri olabilmeleri için Seçki ile onlara açtığımız yolda emin adımlarla ilerliyorlar.

Bu kitaptaki eserleri okurken kilimler gelecek aklınıza; güzel yurdumun dört bir köşesinde ilmek ilmek, nakış nakış dokunan; her biri el emeği, göz nuru. Kullanılan her bir rengin, işlenen her bir motifin bir anlam taşıdığı; hasreti, mutluluğu, bereketi anlatan, muhatabına gizliden mesajlar veren kilimler. Söyleyecek sözü olanın kilim dokuduğu zamandan, söyleyecek sözü olanın yazdığı günlere gelişimizi düşünün. Ve tabi ki paha biçilemeyecek kadar kıymetli oluşlarını; tıpkı sizlerin yüreğinden süzülüp hayallerinizden ve zihninizden yansıyanların kaleminizle sonsuzlaştığı eserler gibi. Bilgisini, deneyimlerini, gözlemlerini harmanlayan ve tüm bunlarla kendini var etmeyi başaran sizler; doğudan batıya, kuzeyden güneye her bir köşeye güneşin bahçesinden bin bir renk saçtınız eserlerinizle. Geleceğe dair umutlarımızı pekiştirdiniz yazdıklarınızla, edebi yönü güçlü bir neslin devam ettiğini gösterdiniz bizlere. Kaleminiz güçlü, yüreğiniz umut dolu, zihniniz hep berrak olsun..

Yazmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Düşünmeyi, planlamayı, doğru kelimeleri bulmayı, hayal âleminin kapılarını açmayı ister; aklıma geleni olduğu gibi yazayım dedirtmez. Sabır ister, emek ister, tecrübe ister. Yazdığınız eserlere bu açıdan bakınca sizlerle bir kez daha gurur duymamızı, gelecekte her birinizin imzalı kitaplarıyla oluşacak kitap koleksiyonumuzu düşlememizi sağladınız çocuklar. 'Güneşin Bahçesinden Bin Bir Renk' ile uçsuz bucaksız kelimeler diyarından bin bir renkli çiçekler sundunuz bizlere. Her bir eserin kendine has dokusu kendine has

anlatımıyla içinizdeki cevheri yansıttınız. Sözün uçup yazının bâki olduğunu hatırlattınız yeniden. Masallarınızla düşler kurup hikâyelerinizle bakış açımızı sizinle aynı yöne çevirmemizi sağladınız. Şiirlerinizle bam telimize dokunup denemelerinizle düşüncelerinize ulaşmamız için bize yeni yollar açtınız. Ve sizler yağmurdan sonraki gökkuşağı misali yüreklerimizi aydınlattınız. Cennet vatanın dört bir yanından sesinizi, nefesinizi ulaştırdınız bizlere kelimelerle. İyi ki yazdınız çocuklar. Yazmaya, üretmeye dair aşkınızın her daim sizinle olması dileklerimizle” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı