Girişimci Kursiyerleri Bilgilendirdi

Pazar'da Rize İŞKUR Müdürlüğü ile KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kursiyerlerinin seçimi yapıldı.

EĞİTİM 18.09.2013 15:10:10 40 0
Girişimci Kursiyerleri Bilgilendirdi





Pazar'da Rize İŞKUR Müdürlüğü ile KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kursiyerlerinin seçimi yapıldı. Katılımcılara girişimcilik eğitimi ile bilgilendirme semineri verildi. 
Girişimciliğin önemini vurgulayan Rize İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, 'Devletimizin vermiş olduğu imkanlar dahilinde girişimcilik ruhu olan arkadaşlarımızın faydalanması yönünde Rize’de 100, Çayeli’nde 50, Pazar’da 50 kişiye kurs vereceğiz” dedi.


Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Kiraz, şunları söyledi:
Amacımız girişimcilik sayını ve istihdamı artırarak işsizliği önlemektir. Piyasanın ihtiyaç duyduğu eleman yetiştirerek işbaşı eğitim programı kapsamında işverenlerle çalışanlar arasında aracılık yapmak suretiyle iş yerinde öğrenme imkanı sunan, işbaşı sunan girişimler yapılmaktadır. Bu anlamda işverenlerden en az 2 sigortalı çalıştıran iş yeri bir kişi talep edebilecek. İş başı eğitimi staj dönemi içerisinde tüm masraflar İŞKUR Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanacak.”
 Bu imkandan faydalanmak isteyenlerin kendileriyle irtibata geçebileceklerini belirten Kiraz, ihtiyaç duydukları ara elemanların masrafları kurum tarafından karşılaşacağından bu imkanın işverenler için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI