GEZİCİ RENKLERİN SOHBETİ RESİM SERGİSİ

GEZİCİ RENKLERİN SOHBETİ RESİM SERGİSİ

EĞİTİM 8.04.2019 07:52:35 22 0
GEZİCİ RENKLERİN SOHBETİ RESİM SERGİSİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye’nin 7 bölgesinin resimlerle anlatıldığı “Gezici Renklerin Sohbeti” adlı serginin 1. etabı Artvin’de açıldı.

Artvin Karadeniz Bakır İlkokulunun açtığı sergide Akdeniz Bölgesi’ni temsilen Osmaniye , Ege Bölgesi’ni temsilen Denizli , Marmara Bölgesi’ni temsilen Bursa , İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen Aksaray, Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Iğdır, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Mardin ve Karadeniz Bölgesi’ni temsilen Artvin’den de Karadeniz Bakır İlkokulu yer aldı.

Bu illerdeki çocukların yapmış oldukları resimlerde; kendi bölgelerinin ve illerinin doğal, tarihi güzelliklerinin anlatıldığı eserler yer aldı. Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, , şube müdürleri, okul müdürleri veliler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahvesi açılışta, resim sanatının önemini anlatırken, bu çalışmanın ve serginin iller arası kültür köprüsü olacağını vurgulayarak sergiyi oluşturan sınıf öğretmeni Akgün Beyazkaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Okul Müdürü Cevat Ünal ise, “Öğrencilerin derslerin yanında sosyal faaliyetler, beceri sanatsal faaliyetler öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine öz güvenini kazanmalarına çok büyük katkılar sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

İlk durağı Artvin’de olan sergi diğer bölge illerinde de muhtelif tarihlerde açılacak.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı