Genç Öğretmenlere seslendi

Rize’nin Pazar ilçesinden 1960-1996 yıllarında ilk görevine Giresun Şebinkarahisar da başlayan, ardından Rize Lisesi ve Pazar Ortaokulu’nda yaklaşık toplamda 36 yıl öğretmenlik yapan Bilge Basa(82) 24 Kasım Öğretmenler gününde genç ?

EĞİTİM 24.11.2020 14:16:01 132 0
Genç Öğretmenlere seslendi

Rize’nin Pazar İlçesinde, Ülkemize Siyaset dünyasından, Eğitim Camiasına, Silahlı Kuvvetlerde her kademede görev yapan komutanları ve iş dünyasına birçok değerli insan yetiştiren 1938 doğumlu Bilge Basa, Genç öğretmen adaylarına “ yeni nesiller sizin gayretleriniz ve verecek olduğunuz eğitimlerle şekillenecek yüzden bu kutsal görevi sadece memleketimize ve insanlık alemine değerli insan yetiştirmek için yapınız” dedi.

Rize’nin Pazar ilçesinde 1960-1996 yıllarında ilk görevine Giresun Şebinkarahisar da başlayan, ardından Rize Lisesi ve Pazar Ortaokulu’nda yaklaşık toplamda 36 yıl öğretmenlik yapan Bilge Basa(82) 24 Kasım Öğretmenler gününde genç öğretmen adaylarına önemli mesajlar verdi.

Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa’nın da annesi olan ve ilçede çok sevilen Bile Basa,bu önemli günde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.” Öğretmenler Günü'nün amacı; öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, öğretmeni bulunması gereken yüce yerine oturtmaktır. Öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin bilincine varmalarını sağlamaktır.

İşte Öğretmenler Günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı