Gelecek onların olacak

Gelecek onların olacak

EĞİTİM 7.11.2018 09:17:30 13 0
Gelecek onların olacak

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ARTSO) “Fikrim Geleceğim” programı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlara ev sahipliği yaptı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Kadınlar girişimci olacak sloganıyla başlatılan ve Boğaziçi Üniversitesi ve KOSGEB’in de destek verdiği “Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Programı” Artvin'de gerçekleştirildi. Program kapsamında seçilecek 30 kadın, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi’nden eğitim alırken KOSGEB’den de girişimcilik sertifikasına sahip olacak.

Ön mülakatları gerçekleştirilen ve 8 Kasım 2018 tarihinde başlayacak ve ücretsiz olarak verilecek eğitimler, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de kadın girişimci sayısı bakımından dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle başlatılan Fikrim Geleceğim projesi, yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor. Proje, ekonomik büyümede aktif rol almak isteyen, girişimcilik yetenekleri doğrultusunda yeni işler yaratıp bu işleri geliştirme potansiyeli bulunan ve ortaya sürdürülebilir bir iş modeli koyabilen kadın girişimci adaylarını desteklemeyi ve bu yolla fırsat eşitliği yolunda kadınların yanında yer almayı amaçlıyor. Fikrim Geleceğim projesi bugüne kadar İzmir, Gaziantep, Kastamonu, Adana, Çanakkale, Konya, Kars, Edirne, Eskişehir, Şanlıurfa ve Denizli'de hayata geçti, bu illerden toplam 330 girişimci kadın sertifikalarına kavuştu.

ARTSO Ev sahipliği Yaptı

Fikrim Geleceğim Artvin programı katılımcılarının yoğun olarak katıldığı, Fikrim Geleceğim projesi kapsamında başlayan ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitimler, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ARTSO) binasında gerçekleşti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı