GELECEĞİN ORMAN MÜHENDİSLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

GELECEĞİN ORMAN MÜHENDİSLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

EĞİTİM 30.03.2019 18:20:04 28 0
GELECEĞİN ORMAN MÜHENDİSLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Orman Teşkilatınım Kuruluşunun 180. Yılı ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerine derslerde gördükleri teorik bilgileri arazi tatbikatı ile perçinlemek ve mesleğe daha hazır olarak başlamaları amacıyla Bölge Müdürlüğünce Ağaçlandırma ve Silvikültür, İşletme Pazarlama, Makine İkmal ve Orman Zararlıları ile Mücadele konusunda uygulamalı bilgi verildi.

Kafkasör mevkiinde yapılan uygulamalı etkinliğe Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zafer Ölmez, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Uzuncan, Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal, İlgili Şube Müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu yaptığı konuşmada; “Artvin doğa ve hava şartları bakımından Türkiye’deki en zor illerden bir tanesi. Zor bir coğrafyada çalışıyoruz. Göç nedeniyle orman köylerinde orman bakımı için işçi bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle mekanizasyona çok önem vererek, mekanizasyonda Orman Genel Müdürlüğünün lokomotifi olduk. Özellikle orman bakımı ve üretim çalışmalarında verimlilik esaslı çalışmalarla kar yapan bir Bölge Müdürlüğü haline gelmiş olduk. Zamanlama, planlama ve organizasyonu her zaman sağlıklı bir şekilde yürütmek gerekiyor. Teorik bilgilerin yanında uygulamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için söylüyorum. Ormancılık faaliyetleri konusunda bu uygulamalardan yeterince derslerimizi alalım, bizim her zaman kapımız açık. Uygulama ile öğrencilerimizi yetiştirebilirsek ormancılığın geleceğini de garanti altına almış oluruz. Onun için bu günkü yapacağımız çalışmanın hayırlı olmasını, sizlere faydalar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra uygulamalı olarak, Üretim, Mekanizasyon, Ağaçlandırma, Erozyon kontrolü ve Orman zararlılarıyla mücadele konularında uygulama yapıldı. Günün sonunda Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zafer Ölmez, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu ve ekibine teşekkür etti. Geleceğin Mühendisleri de aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı