Gazetecilik Adayı Öğrencilerden Milli Eğitim Müdürü’ne Hayırlı Olsun Ziyareti

Gazetecilik Adayı Öğrencilerden Milli Eğitim Müdürü’ne Hayırlı Olsun Ziyareti

EĞİTİM 4.10.2019 14:11:33 53 0
Gazetecilik Adayı Öğrencilerden Milli Eğitim Müdürü’ne Hayırlı Olsun Ziyareti

Hayati Akbaş

ARTVİN-2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması ile bu yıl mezun olacak öğrencilerin bir kısmı resmi stajyer olarak eğitim öğretim hayatına devam ediyor. Haftanın belirli günleri meslek hayatlarında daha faydalı olabilmek için stajlarını belirli kamu kurum ve kuruluşlarında yapan öğrenciler daha şimdiden meslekte başarılı adımlar atmaya başladılar.

Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencileri de bir yandan üniversite sınavına hazırlanıyor bir yandan ise resmi stajlarını icra ediyorlar. Staj günlerinin bir gününde de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılan Fahri Acar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan öğrenciler ilk röportajlarını da yapmış oldular.

izmir escort bayan

Görevine yeni başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunan öğrencilerin sorularını yanıtlayan Acar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Röportajda şu ifadelere yer verildi:

“Eğitimci olmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

Bakanlıklarda veya çeşitli yerlerde çalışabileceğini fakat eğitimi ve öğrencileri sevdiği için eğitimci olmaya karar verdim.

Eğitim alanında olmazsa olmaz nedir?

Sevgiyi ve saygıyı elden bırakmadan, çocukların ruhuna dokunmak olduğunu belirtti. Öğretmenleri her zaman ön planda tutmak istediğini ve alanlarındaki performanslarını yükseltmeleri için elinden gelen her şeyi yapacağım.

Eğitime yönelik projeleriniz nelerdir?

Daha önce 20 ye yakın projede çalıştığını ve bu projeleri Artvin’e uyarlamaya çalışacağım. Okul bahçelerini 12 saat boyunca çocukların oyun alanı olması için açık

tutmak istiyorum. İstiyorum ki Artvin de doğup büyüyen her çocuk yüzme bilsin, bisiklet sürsün çocuklarımızın oyun alanları olsun.

Artvin’de en büyük eğitim öğretim sorunu nedir?

Batıya göre öğretmen eksiğimiz var, stajyer öğretmenlerle çalışıyoruz ama bu olay nereden baktığınıza bağlı bu öğretmenlere bir ışık olup rehberlik etmezseniz olumsuzluk olur. Ama biz onu da gidereceğimizi arkadaşlarımıza yol gösterici olacağımızı düşünüp onu da olumluya çevireceğiz. Ben şuan Artvin’de başarılı olmamak için bir sebep görmüyorum sebep varsa da koordinasyon, yönetim, motivasyon eksikliğidir.”

Milli Eğitim Müdürü Acar röportajını; “Bizim amacımız ülkemizi kalkındıracak ahlaki değerlerine bağlı, donanımlı ve akademik başarısı olan, dil bilen, toplumuyla uyumlu yaşayan aynı zamanda da dünyadaki yaşıtlarıyla uyumlu çalışabilen cesareti ve özgüveni olan çocuklar yetiştirmek.” İfadelerine yer vererek sonlandırdı.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekinilmesiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı