ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİNE ADAY GÖSTERİLDİ

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİNE ADAY GÖSTERİLDİ

EĞİTİM 8.06.2018 08:51:45 18 0
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİNE ADAY GÖSTERİLDİ

Artvin Çoruh Üniversitesi 2018 Engelsiz Üniversite Ödüllerine Aday Gösterildi

Hayati Akbaş

ARTVİN-Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Engelsiz Üniversite Ödüllerinin” 2018 Yılı Programına Üniversitemiz, Merkez Yerleşkede “Mekânda Erişim” konusunda yapılan düzenlemelerden dolayı “Turuncu Bayrak” adayı olmaya hak kazandı.

İlk olarak 2 Mayıs 2017 tarihinde mekânsal erişilebilirlik konusunda 'Engelsiz Erişim Çalıştayı' kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, engellilerin sorunlarının çözümü için yüksek öğretim kurumlarını teşvik etmek amacıyla başlatılan bu uygulamanın 2018 yılı programına Üniversitemiz de aday olarak dahil edildi.

Bilindiği üzere Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde, modern donatılara ve özellikle engelli kullanıcılara yönelik hizmet ve birimlere sahip Merkez Kütüphanesi ve Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi ile Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yer alıyor.

Artvin Çoruh Üniversitesinin tüm birimleriyle öğrencilerine eğitimde, akademide ve sosyal alanlarda çeşitli hizmetler sunduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Üniversitemiz eğitsel ve mekânsal alanlar ile sosyo-kültürel faaliyetlerde engelsiz üniversite olma adına önemli çalışmalar yürütmektedir. Artvin Çoruh Üniversitesi olarak bizler bütün birimlerimizle; kültürel açıdan duyarlı ve erişilebilir bir kampüs oluşturmanın öneminin farkına vararak engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlamakta; onların akademik başarı ve eğitimlerinin önündeki fiziki mekân ve erişilebilirlikle ilgili kısıtlamaların kaldırılması amacıyla hareket etmekteyiz. Bu kapsamda Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi “Mekânda Erişim” alanında Turuncu Bayrak Ödülüne aday gösterilmiştir. Öğrencilerimize sunduğumuz hizmet yelpazesini genişletmek ve bütün öğrencilerimizin Üniversitemizin sunduğu imkânlardan aynı oranda faydalanmasını sağlayabilmek için çalışmalarımız ve hizmetlerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI