EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN REKTÖR BİLGİN’E ZİYARET

Hopa Eğitim ve Kültür Derneği yeni atanan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin ile yeni görevine Hayırlı olsun görüşmesi yapıldı.

EĞİTİM 10.06.2021 10:50:28 35 0
EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN REKTÖR BİLGİN’E ZİYARET

Hayati Akbaş

ARTVİN-Hopa Eğitim ve Kültür Derneği yeni atanan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin ile yeni görevine Hayırlı olsun görüşmesi yapıldı.

Görüşmede Hopa eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Aydın, Başkan Yardımcısı Gürbüz Akyüz, Dernek Tanıtım sekreteri Naci Şanlı ve Dernek Saymanı Aliriza Vayiç katılarak Hopa’daki üniversitenin yerleşkesinden ve Yurt yapımına kadar Hopa Eğitim ve Kültür Derneğinin çabaları anlatıldı.

Hopa Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri Rektör Bilgin’e taleplerini ilettiler. Dernek yöneticileri yeni Rektör Bilgin’e şu talepleri ilettiler:

İletilen talepler arasında Hopa ve Kemalpaşa ilçesine yeni bölümler açılacak mı?. Kemalpaşa’nın yeni ilçe olmasından dolayı bu İlçe’nin bir yüksekokula ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Rektör Bilgin yaptığı açıklamada “ihtiyaç duyulan her alanda yeter ki her ilçe yöneticilerinin isteği olsun.

Hopa Eğitim ve Kültür Derneği olarak araştırmanızı yapın hangi bölüme ihtiyaç varsa açılması İçin gelip inceleme ve görüşmelerimizi yapalım ve en kısa zamanda YÖK’ten kararı alalım” dedi.

-Kemalpaşa’ya Yüksekokul sözü,

Rektör Bilgin Kemalpaşa’da Yurt yapımı için uygun yer ve arsa bulunmasını talep ederek “Hopa’ya çok önem veriyoruz. Biliyorsunuz Çaykur depolarının arsası Üniversiteye tahsis edildi. Buraya yurt yapmayı düşünüyoruz. Hopa’lı işadamlarını teşvik ederek bu yurt yapımına da destek olunmasını Hopa Kültür Derneği olarak siz teşvik edin

Hep birlikte Artvin’imizi eğitimde iddialı bir il seviyesine getirmeyi amaçlıyoruz” diyerek dernek yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI