Dünyanın 5 kıtasından öğrenciler Rize'de

Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenen ve dünyanın beş kıtasından Türkçe öğrenen gençlerin katıldığı yaz okulları kapsamında Türkiye’ye gelen misafir öğrenciler Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ı ziyaret etti.

EĞİTİM 2.08.2017 16:01:56 10 0
Dünyanın 5 kıtasından öğrenciler Rize

RTE Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan ER’in de hazır bulunduğu program Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Ziyaret esnasında öğrencilere Üniversite ve Rize şehri hakkında bilgilerini aktaran Rektör Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak Türkçe öğretimin yanı sıra kültürümüzü de tanıtma görevini gerçekleştirmekten ve bu kapsamda yurtdışından gelen öğrencileri Üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Üniversitede 38 farklı ülkeden uluslararası öğrenci olduğunu da ifade eden Rektör Karaman, “Yurtdışından gelen öğrencilerimizin kendilerini ülkelerindeki gibi rahat hissetmeleri ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını özellikle önemsiyoruz.” dedi.

Bir hafta boyunca Rize ve çevresini gezen öğrencilerin izlenimlerini ve düşüncelerini dinleyen Rektör, öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevapladı.

Türkiye’de olmaktan ve Türkçeyi öğrenmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, Rize’nin güvenli, huzurlu bir şehir, halkının da misafirperver olduğunu ifade ettiler.

Ziyaret, Rektörlük binası önünde günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Üniversite ile Yunus Emre Enstitüsü arasında ‘Türkçe Yaz Okulu’ için imzalanan anlaşma kapsamında Afganistan, Azerbaycan, Cezayir, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Makedonya, Mısır ve Romanyalı 20 misafir öğrenci Türk dilini öğrenmek ve Anadolu kültürünü yakından tanımak için Rize’de üç hafta geçirecekler.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı